McLarna pokazala zobe, prvi trening Schumiju

Foto: EPA Lewis Hamilton VN Južne Koreje Foto: Reuters Jenson Button VN Južne Koreje Foto: Reuters Sebastian Vettel VN Južne Koreje Foto: Reuters Fernando Alonso VN Južne Koreje Foto: Reuters Michael Schumacher VN Južne Koreje Foto: Reuters Sebastian Vettel VN Južne Koreje Foto: Reuters Fernando Alonso VN Južne Koreje Foto: Reuters Jenson Button VN Južne Koreje Foto: Reuters Felipe Massa VN Južne Koreje Foto: Reuters Michael Schumacher VN Južne Koreje
Na drugem prostem treningu pred VN Južne Koreje na razmočeni progi v Jeongamu sta z več kot sekundo prednosti dominirala Lewis Hamilton in Jenson Button (oba McLaren). Prvi trening je dobil stari lisjak Michael Schumacher pred Sebastianom Vettlom.
Oglej si celoten članek

Potem ko je prvi trening pred nedeljsko preizkušnjo svetovnega prvenstva v formuli ena za veliko nagrado Južne Koreje dobil Mercedesov dirkač Nemec Michael Schumacher, je drugi trening prepričljivo dobil voznika McLarna Britanec Lewis Hamilton, drugi pa je bil njegovo moštveni kolega in rojak Jenson Button. Tudi drugi preizkus proge v Jeongamu je potekal na mokri stezi. Novopečeni dvakratni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel (Red Bull) je na tretjem mestu zaostal več kot sekundo in pol. Nemški veteran Schumacher se je moral na drugem treningu zadovoljiti s skromnim 14. mestom. Voznik Ferrarija Španec Fernando Alonso, ki je slavil na lanski dirki v Južni Koreji, je na drugem treningu vpisal četrto mesto.

Mojster dežja hitrejši tudi od Vettla

Sedemkratni svetovni prvak Schumacher je z Mercedesom vpisal najhitrejši čas na prvem prostem treningu pred VN Južne Koreje. Drugi čas je dosegel novopečeni dvakratni svetovni prvak Vettel, tretjega pa Paul di Resta (Force India).

Dirkaška karavana je zaradi razmočene steze opravila zelo malo krogov, nekateri zato niso želeli tvegati in jim ni zadišalo preizkusiti proge ter jim kronometer sploh ni zabeležil časa. Med njimi sta bila tudi voznik McLarna Britanec Jenson Button in Ferrarijeva dirkača Brazilec Felipe Massa in Španec Fernando Alonso.

Vettel je že pet dirk pred koncem sezone ubranil lanski naslov svetovnega prvaka formule 1. Nemec je za potrditev uspeha potreboval le eno točko, ki jo je prepričljivo dobil s tretjim mestom na dirki za VN Japonske v Suzuki.

VN Južne Koreje, prvi prosti trening:

1. Michael Schumacher (Mercedes) 2:02,784
2. Sebastian Vettel (Red Bull) + 0,056
3. Paul di Resta (Force India) + 0,128
4. Adrian Sutil (Force India) + 0,357
5. Sebastien Buemi (Toro Rosso) + 0,398

VN Južne Koreje, drugi prosti trening:

1. Lewis Hamilton (McLaren) 1:50,828
2. Jenson Button (McLaren) + 0,104
3. Sebastian Vettel (Red Bull) + 1,818
4. Fernando Alonso (Ferrari) + 1,946
5. Mark Webber (Red Bull) + 2,221
...
14. Michael Schumacher (Mercedes) + 4,137

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.