''McLarnu ne more pomagati niti čudež''

Foto: EPA
Foto: EPA
Mehiški dirkač Sergio Pérez (McLaren) je prepričan, da v letošnji sezoni nič več ne more rešiti ekipe iz Wokinga. 23-letnik je priznal, da so rezultati daleč od zastavljenih ciljev.
Oglej si celoten članek

McLaren je ob koncu lanske sezone ostal brez prvega dirkača Lewisa Hamiltona, ki se je preselil k Mercedesu, Britanca pa je zamenjal Mehičan Sergio Pérez.

Slednji ni izpolnil visokih pričakovanj, saj se trenutno nahaja na 13. mestu skupnega seštevka, najboljšo uvrstitev pa je zabeležil v Bahrajnu, kjer je končal na šestem mestu.

McLarnov dirkalnik se je izkazal za dokaj nekonkurenčnega, saj v konstruktorskem seštevku ne zaostajajo samo za prvimi štirimi (Red Bull, Ferrari, Mercedes, Lotus), ampak se je pred njih zavihtela tudi Force India. Na vprašanje, ali v Silvestonu pričakuje boljši rezultat, je Pérez odvrnil: ''Nič nas ne more rešiti; ne dež, ne čudež.''

Na stopničke niti v sanjah

Pérez si je od selitve k eni izmed večjih ekip formule 1 veliko obetal, letošnja sezona pa se je zanj sprevrgla v veliko razočaranje. Poleg slabih rezultatov na stezi se je zapletel še v incident z moštvenim kolegom Jensonom Buttnom in dirkačem Lotusa Kimijem Räikkönenom. ''To ni sezona, ki bi si jo želel. V tem obdobju lani sem imel več točk z Sauberjem. McLarnov dirkalnik ima veliko težav in naš zaostanek je tako velik, da se sploh ne moremo osredotočiti na eno stvar,'' je razočarano povedal Pérez in dodal, da v tem trenutku ne morejo niti razmišljati o stopničkah.

Mehičan se je odzval na Räikkönenove besede, ki je dejal, da bi si Pérez zaslužil kakšno zaušnico. ''Nisem v formuli 1, da bi vsem ugajal. Tukaj sem, da se borim za ekipo. Ni mi mar, če s tem pridejo kritike,'' je zaključil 23-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.