McMillan: "Pred Dragićem lepa prihodnost"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nekdanji odlični igralec lige NBA Nate McMillan zdaj že vrsto let opravlja vlogo pomočnika selektorja ameriške reprezentance Mika Krzyzewskega. Na igrah v Londonu, kjer so Američani postali prvaki, je spregovoril za Žurnal24.
Oglej si celoten članek

Oseminštiridesetletni Nate McMillan je skupaj s sodelavci odlično opravil nalogo, saj so ameriški košarkarji brez poraza osvojili novo zlato odličje. Nekdanji ostrostrelec nadzvočnih iz Seattla je potrpežljivo odgovarjal na tisoč in eno vprašanje o vsem mogočem v povezavi z ameriško ekipo, mi pa smo k njemu pristopili z drugačno željo. "Kaj? O Goranu Dragiću sprašujete? Ni problema, z veseljem," je bil takoj pripravljen deliti svoje mnenje o trenutno najbolj vročem slovenskem košarkarju.

"Dragić ne pozna strahu"

"Všeč mi je. Zadnja sezona je bila zanj odlična. Mislim, da se razvija v enega od boljših branilcev v ligi. Letos je bil prost igralec in kot tak tarča številnih ekip. Všeč mi je kot branilec. Ne pozna strahu, prevzema breme na svoja ramena. Dokazal je, da lahko vodi ekipo – zadeva, sprejema odločitve na parketu. Kolikor lahko vidim od daleč, mi je všeč njegova košarkarska inteligenca," so pohvale kar vrele iz McMillana, ki je do letošnjega marca v ligi NBA sedem let vodil ekipo Portlanda. Če bi imel klub, bi si v njem želel videti tudi Dragića? "Seveda, brez dvoma. Bil je eden od top treh prostih igralcev. Od rezervista se je prebil do igralca prve peterke. Je eden od najboljših mladih organizatorjev igre, pred njim je v ligi NBA še lepa prihodnost."

"Pravi naslednik Nasha"

Foto: EPA mcmillan fernandez

Dragić se je letos odločil za vrnitev v Phoenix, kjer je pričel svojo pot v ligi NBA. Čaka ga težka naloga, saj bo stopil v čevlje legendarnega Steva Nasha, ki je odšel k Jezernikom v Los Angeles. Lahko Dragić Phoenix popelje do končnice zahodne konference? "Na zahodu je vedno težko. Zanimivo je, da je pri Phoenixu že igral, pa so ga spustili, zdaj pa so ga pripeljali nazaj. To kaže, da v njem vidijo pravega naslednika Steva Nasha. Phoenix je v fazi prenove ekipe, kar je normalno po odhodu takega igralca. Ampak z Dragićem na položaju organizatorja igre so na dobri poti do uspeha," je še dejal McMillan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.