Med kršitelji tudi Powell, Bolt nedolžen

Foto: EPA
Foto: EPA
Mesec dni pred vrhuncem atletske sezone, svetovnim prvenstvom v Moskvi, bi se lahko število potnikov precej zmanjšalo zaradi razkritih uporabnikov prepovedanih sredstev.
Oglej si celoten članek

Potem ko je pred mesecem dni jamajško in svetovno športno javnost dosegla novica o dopinškem prekršku tamkajšnje zvezdnice Veronice Campbell Brown in je danes za odmevno zgodbo z dopinškim jedrom poskrbel še ameriški tekač Tyson Gay, z Jamajke poročajo o novi dopinški kršitvi, v katero je vpleten tudi sprinter Asafa Powell.

Jamajški časnik Jamaica Gleaner namreč poroča, da so bili vzorci vsaj petih atletov, ki so tekmovali na junijskem državnem prvenstvu, pozitivni. Med peterico naj bi bili bili trije tekači (dva sprinterja sta dobitnika zlatih olimpijskih odličij) in dva metalca.

Kot poročajo mediji, so že potrdili, da sta med tistimi, ki sta bila pozitivna na testih, sprinterja Asafa Powell in Sherone Simpson. Spletna stran angleškega časnika Daily Mail še piše, da je zastopnik prvega atletskega zvezdnika, Jamajčana Usaina Bolta, Ricky Simms zatrdil, da njegovega varovanca ni med kršitelji.

Časnik sicer še piše, da Herb Elliott, vodja jamajške protidopinške komisije, še nima uradnih informacij o kakršnihkoli prekrških.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.