Mediji: Messi bo dacarjem doplačal 10 milijonov evrov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Leo Messi naj bi španskim davčnim organom doplačal deset milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi naj bi po poročanju časnika Vangauardia španskim davčnim organom doplačal deset milijonov evrov. Po podatkih časnika, ki se sklicuje na zanesljive vire, naj bi Messi na ta način poravnal domnevno premalo plačane davčne obveznosti iz let 2010 in 2011.

Tako naj bi se nogometaš Barcelone tudi izognil preiskavi o domnevni davčni utaji za ti leti. Španski davčni organi so namreč proti njemu in njegovemu očetu pred dnevi sprožili preiskavo, ker naj bi utajila davke na zaslužke v letih 2007, 2008 in 2009 v višini 4,1 milijona evrov.

Časnik dodaja, da Argentinčevo prostovoljno plačilo zaostalih obveznosti morda pomeni tudi, da se želi poravnati tudi za tri leta, za katera mu očitajo davčne utaje. V Messijevem odvetniškem taboru sicer zatrjujejo, da "La Pulga" ni utajil davkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.