Medtem ko Čeferin oznanja zmago, mu veliki nasprotnik sporoča tole

Foto: Epa
Foto: Epa
Prvi mož kraljevega kluba Florentino Perez še vedno verjame v uspeh kontroverzne nogometne superlige.
Oglej si celoten članek

Medtem ko predsednik evropske krovne zveta Aleksander Čeferin že dlje časa razglaša, da je elitistična superliga že zdavnaj pristala na pogorišču zgodovine, pa v taboru enega izmed ustanoviteljev, Real Madrida, še vedno upajo, da bo projekt v prihodnosti zaživel v praksi.

"Superliga je še kako živa. O tem vprašanju bo odločalo sodišče v Luksemburgu. V kratkem bomo imeli zaslišanje, potem pa bodo odločili glede vprašanj, ki smo jih izpostavili," je v intervju za El Chiringuito, v katerem se je razgovoril tudi o Kylianu Mbappeju, dejal predsednik Reala Florentino Perez.

Prestopna saga Predsednik Reala ogorčen: "Še nihče ni zahteval česa takšnega"

"Verjamemo v našo pravico, da znotraj evropske skupnosti organiziramo svoja tekmovanja, ki bodo potekala v sodelovanju z Uefo. Zavedamo se, da ima Uefa monopol, vendar verjamemo, da je konkurenca eden od stebrov EU 27 (število držav članic evropske unije, op. a.)," je dodal Perez.

Več kot leto dni trajajoči spor med Evropsko nogometno zvezo (Uefo) in promotorji nogometne superlige bo 11. in 12. julija obravnavalo Sodišče Evropske unije (CJEU).

Sodišče EU bo med drugim presojalo, ali je Uefa zlorabila svoj prevladujoči položaj s tem, ko je napovedala sankcije proti organizatorjem konkurenčnega tekmovanja.

Spor Čeferin bo voljo Uefe uveljavljal na sodišču

Superligo je lanskega aprila ustanovilo 12 nogometni velikanov, a je ideja hitro propadla zaradi nasprotovanja navijačev, zvez in politike. Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Milan, Inter in Atletico Madrid so hitro odstopili od projekta, potem ko je sporna zamisel povzročila veliko ogorčenje navijačev in drugih klubov. Pri projektu so kljub pogromu vztrajali trije ustanovitelji, Real Madrid, Barcelona in Juventus.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:52 17. Junij 2022.

    Ko vidim Čeferina na sliki, se sprašujem, ali se je ta trenutek vsral do kolen v gate, ali pa zre …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.