Medvedi iz Memphisa premagali prvake

Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkarji Memphis Grizzlies so zabeležili peto zaporedno zmago in tako z izkupičkom 5-1 dosegli najboljši start sezone v klubski zgodovini. Zadnji skalp so vzeli kar prvakom iz Miamija, in to z rezultatom 104:86.
Oglej si celoten članek

"Nimam se kaj pritoževati. Igrali smo izjemno košarko," je po tekmi dejal trener Memphisa Lionel Hollins. In res so njegovi varovanci kar tekmovali, kdo bo prvakom zadal trši udarec. Skupaj so zadeli štirinajst trojk, izstopajoč posameznik pa je bil Wayne Ellington, ki je imel do te tekme povprečje dobrih pet točk na tekmo, tokrat pa se je izkazal s 25 točkami. Ob njem so blesteli še Rudy Gay z 21 točkami, Zach Randolph z 18 točkami in 12 skoki ter Mike Conley, ki je zbral 18 točk in devet podaj. Na drugi strani je Chris Bosh dosegel 22 točk, LeBron James pa 20.

Foto: EPA tom petty Los Angeles Lakers so z nadomestnim trenerjem po razhodu z Mikeom Brownom zabeležili tretjo zmago v sezoni, bolj kot zmaga nad Sacramentom (103:90) pa igralce in privržence razveseljuje dejstvo, da vodstvo vztrajno nagovarja legendarnega trenerja Phila Jacksona – enajstkratnega prvaka lige, od tega petkrat z Lakersi –, da bi prekinil upokojitev in se vrnil na klop. Prvi strelec jezernikov je bil Dwight Howard s 23 točkami in 18 skoki, Kobe Bryant je dosegel 20 točk, Pau Gasol in Ron Artest pa sta jih zbrala po osemnajst.

Na preostalih prizoriščih je Oklahoma premagala Cleveland (106:91), Brooklyn je bil boljši od Orlanda (82:74), Los Angeles Clippers pa so ugnali Atlanto z 89:76. V noči s ponedeljka na torek je na sporedu osem tekem, nastopila pa bosta tudi oba slovenska reprezentanta. Beno Udrih bo z Milwaukeejem gostoval v Philadelphii, Goran Dragić (Phoenix) pa bo gostil Denver.

Liga NBA, rezultati:

Brooklyn Nets : Orlando Magic 82:74
L.A. Clippers : Atlanta Hawks 89:76
Memphis Grizzlies : Miami Heat 104:86
Oklahoma City : Cleveland Cavaliers 106:91
L.A. Lakers : Sacramento Kings 103:90

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.