Medvedi niso želeli ponižati Linza

Foto: Žurnal24 Enega od devetih zadetkov Medveščaka je prispeval tudi nekdanji ljubljenec navij
Zagrebški Medveščak je v petek v 9. kolu lige Ebel na domačem ledu s kar 9:0 odpravil Linz. S petimi zadetki je blestel John Hečimović, ki se ne spomni, kdaj je bil na eni tekmi tako učinkovit.
Oglej si celoten članek

Hokejisti Medveščaka so v 9. kolu razširjenega avstrijskega prvenstva prikazali sanjsko predstavo. V zagrebški nabito polni ledeni dvorani so avstrijski Linz povsem ponižali, saj so slavili s kar 9:0. Prvo ime strelskih vaj medvedov je bil s petimi zadetki zagotovo John Hečimović. "Ne spomnim se, kdaj sem na eni tekmi zabil toliko zadetkov. Morda pri desetih letih. Enostavno je bil to popoln večer,“ je po tekmi presrečen povedal junak zmage in hitro pomiril strasti: "Zmago bomo proslavili, toda v nedeljo nas že čaka težko gostovanje na Dunaju.

Zanimivo, da so hokejisti Medveščaka vseh devet zadetkov zabili že v prvih dveh tretjinah, medtem ko v svojo mrežo niso dobili niti enega. Slovenski vratar v vratih Medveščaka Robert Kristan je tako vpisal že drugi shoot out v letošnji sezoni. "Povsem iskreno – nismo jih želeli ponižati. Verjemite mi, da taki porazi niso prijetni. Dogovorili smo se, da v zadnji tretjini ne prejmemo gola, ter da Kristan vpiše 'nulo',“ je dejal Joel Prpić.

Medveščak je po devetih kolih najboljše obrambno moštvo lige Ebel. V devetih kolih so medvedi prejeli le 22 zadetkov, Kristan pa je s 94,1 odstotkov ubranjenih strelov trenutno najboljši vratar lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.