Medveščak do zmage v zadnji minuti

Foto: Žurnal24 Medveščak je po Jesenicah ugnal tudi Olimpijo.
Igralci Medveščaka tudi po srečanju proti Tilii Olimpiji v 3. kolu lige Ebel ostajajo nepremagani, saj so zmaje z zadetkom v zadnji minuti ugnali z 1:0. Acroni Jesenice gladko s 4:0 klonile v Gradcu.
Oglej si celoten članek
 

NE SPREGLEJTE!

Vsi izidi lige Ebel v živo!

Hokejisti zagrebškega Medveščaka so v tretjem kolu lige Ebel z zadetkom v zadnji minuti z 1:0 ugnali Tilio Olimpijo . Medveščak je v prvih kolih hit sezone lige Ebel, za popoln izkupiček pa je na nesrečo slovenskih podprvakov vsega 17 sekund pred koncem tekme poskrbel tudi v tretjem kolu. Dvoboj v Zagrebu je bil tokrat v znamenju dobrih obramb in vratarjev, domačega Roberta Kristana in Norma Maracla pri gostih. Slednji se je prvič zares izkazal v 17. minuti, ko se je bliskovito vrgel pred vrata in ubranil strel domačih na prej nebranjena vrata. Domači so imeli v uvodni tretjini rahlo premoč, ki pa je niso znali izkoristiti.

V nadaljevanju bi Ljubljančane lahko, celo ob igralcu manj na ledu, do vodstva popeljal Brendan Yarema , a je bil Kristan uspešnejši. Pri domačih pa je bil največja nevarnost za Maracla Joel Prpic . Gostje so se v drugem delu ubranili tudi številčne prednosti Medveščaka, a nato niso znali izkoristiti svoje priložnosti ob igri 5-4. Luka Žagar je domače spet skorajda pripeljal do vodstva v začetku zadnjega dela. Takrat so hokejisti Olimpije potrebovali več minut, da so se rešili pritiska, ko pa so se zbrali, sta nevarno zapretila Frank Banham in Tomaž Vnuk . Kazalo je, da se bo tekma prevesila v podaljšek, toda domači navijači so se razveselili vsega 17 sekund pred koncem. Takrat je z leve strani Alan Letang natančno meril v višini rame Maracla. Zadnji obupan poskus gostov v igri brez vratarja ni obrodil sadov in Zagrebčani so se veselili še šeste točke v svoji krstni sezoni razširjenega avstrijskega prvenstva.

Tomaž Razingar in soigralci še vedno ostajajo brez zmage. © Saša Despot

 
Jeseničani ostajajo brez zmage
Drugi slovenski predstavnik, Acroni Jesenice , tudi po tretjem kolu ostaja brez osvojene točke. Tokrat je bil močnejši Gradec , ki je takoj prevzel pobudo, a pravih priložnosti ni bilo. Gostje so imeli prvi številčno prednost, a je niso izkoristili. To je uspelo gostiteljem, ki so v deseti minuti ob številčni prednosti plošček zbezali za hrbet jeseniškega vratarja Gabra Glaviča , ki je svoje delo v prvi tretjini sicer dobro opravil.

Ko je bil v 43. sekundi drugega dela izključen Cristoph Harand , so gostje močno pritisnili, a je bil domači čuvaj mreže Fabian Weinhandl zanesljiv. Jeseničani so napadali, imeli priložnosti, zadeli pa niso. Sledil je šok za goste, mat v dveh potezah. Najprej je v 30. minuti na 2:0 povišal Eric Healey , čez 30 sekund pa je bilo na semaforju že 3:0, uspešen je bil Jean Philippe Pare . Blizu zadetka je bil za železarje v 34. minuti kapetan Tomaž Razingar , a je domači vratar preprečil znižanje.

Nova priložnost za zadetek se je gostom ponudila že ob uvodu sklepnega dela, ko so imeli številčno prednost, a je niso izkoristili. Domača obramba je bila čvrsta in neprebojna, tako kot tudi jeseniška. Preobrata ni bilo, za piko na i pa je poskrbel Greg Day z zadetkom dve minuti pred koncem. Jeseničani se bodo v nedeljo prvič v tej sezoni predstavili tudi domačim ljubiteljem hokeja, ko bodo na Jesenice prišli hokejisti iz Szekesfehervarja .

Liga Ebel, tretje kolo:

Medveščak : Tilia Olimpija 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Letang (60)

Gradec : Acroni Jesenice 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Kuiper (10) , Healey (30), Pare (31), Day (58)

Red Bull Salzburg : VSV Beljak 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)
Regier (12, 28, 33), Filewich (58); Kaspitz (3), Ferland (4), Mcleod (38, 42), Kristler (48)

Alba Volan : Dunaj 2:4 (2:2, 0:1, 0:1)
Palkovics (13), Horvath (20); Bjornlie (6, 11), Tropper (28), M. Rodman (48)

KAC : Linz 2:4 (0:2,1:0, 1:2)
Leahy (18, 56), Lukas (20), Iberer (47)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.