Mehičani osvojili pokal CONCACAF

Foto: Reuters Mehika - ZDA, CONCACAF Foto: Reuters Mehika - ZDA, CONCACAF Foto: Reuters Mehika - ZDA, CONCACAF, Javier Hernandez Foto: Reuters Mehika - ZDA, CONCACAF, paul Aguilar, Javier Hernandez Foto: Reuters Mehika - ZDA, CONCACAF Foto: Reuters Mehika - ZDA, CONCACAF, Pablo Barrera Foto: Reuters Mehika - ZDA, CONCACAF, Michael Bradley
V kalifornijski Pasadeni so nogometaši Mehike postali prvaki Severne in Srednje Amerike ter Karibov, potem ko so v finalu s 4:2 premagali ZDA, čeprav so te že po 23 minutah vodile z 2:0. Kako so Mehičani maščevali Slovence?
Oglej si celoten članek

Tekmo si je na stadionu Rose Bowl ogledalo kar 93 tisoč gledalcev. Javier Hernández - Grahek je postal najkoristnejši nogometaš turnirja – sedem golov in dve podaji v šestih tekmah! Za ZDA sta zadela Michael Bradley in Landon Donovan, za Mehiko pa dvakrat Pablo Edson Barrera ter Jose Andres Guardado in Gio Dos Santos. Ameriška strelca sta zadela tudi na lanski tekmi svetovnega prvenstva med ZDA in Slovenijo in tako bi s kančkom hudomušnosti lahko zapisali, da so Mehičani maščevali Slovence za remi pred letom dni.

"Smo najboljše moštvo na prvenstvu," je blestel od zadovoljstva nogometaš Manchester Uniteda Hernández: "To je vse, kar šteje v tem trenutku." "Mehika premore nekaj igralcev, ki lahko na mah spremenijo potek srečanja. So zelo eksplozivni, če jim pustiš dovolj prostora, se bodo razigrali," je srečanje komentiral Donovan. To je sicer že šesti naslov za Mehičane v omenjenem tekmovanju, ki se imenuje tudi zlati pokal in se igra na dve leti. ZDA so slavile štirikrat, Kanada enkrat.

Pokal CONCACAF, finale:


Mehika : ZDA 4:2 (2:2)
Barrera (29, 50), Guardando (36), dos Santos (76); Bradley (8) Donovan (23)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.