Memi: "Lakovič zasluži kapetanski trak"

Foto: Reuters Matjaž Smodiš tokrat ne bo kapetan slovenske izbrane vrste. V tej vlogi ga bo na
Selektor košarkarske reprezentance Memi Bečirović je objavil seznam 17-erice, ki bo začela priprave na SP. Med kandidati ni Matjaža Smodiša, Domna Lorbka in Jurice Golemca.
Oglej si celoten članek

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Memi Bečirović je objavil seznam 17 igralcev, ki bodo 13. julija začeli priprave za SP v Turčiji. Po Erazmu Lorbku sta sodelovanje odpovedala tudi njegov brat Domen in Matjaž Smodiš, kot sta napovedala že za Žurnal24. Obema je nastop preprečila poškodba oziroma okrevanje po njej. Med 17-erico ni niti Jurice Golemca, nastop sta že prej odpovedala Saša Vujačić in Emir Preldžić.

Atmosfera, ki se v državni ekipi vleče že od časa Aleša Pipana, ki je začel s to zgodbo ustvarjanja kulta reprezentance, se je nadaljevala tudi z Juretom Zdovcem in verjamem, da se bo tudi pod vodstvom Memija Bečirovića. Pokazala se je tudi med obiski delegacije KZS pri reprezentantih.
Walter Jeklin, športni direktor reprezentance
"V zadnjih mesecih so potekali razgovori z reprezentanti, ki so se večinoma odzvali povabilu. Nekaterih, ki bi jih rad videl v ekipi, žal ni, predvsem pa gre za utrujenost ali poškodbe. Erazem Lorbek je dejal, da se mora spočiti in je pripravljen sodelovati prihodnje leto, enako tudi Matjaž Smodiš, ki ga je v tej sezoni zaznamovala poškodba hrbta in se še ne čuti sposobnega nastopiti, težave s koleni ima Domen Lorbek, Mirza Begić, ki je bil na začetku mišljen v reprezentanci, pa si je po poškodbi prsta šele včeraj snel longeto, zato sem ga postavil med rezerve. V ekipi je dosti mladih igralcev, predvsem Dino Murič in Marko Vranjkovič, ki je še rezerva, saj moramo gledati v prihodnost. Kot kapetana sem postavil Jako Lakoviča, ki je bil v zadnjih letih vedno izjemno lojalen, bil prisoten na vseh akcijah in ima izjemne igralske ter človeške kakovosti, zato si to tudi zasluži. Letos bo izredno pomemben turnir na Kitajskem, na katerega ne bomo poslali petih nosilcev igre, temveč bomo dali priložnost mlajšim igralcem, da se dokažejo in prikažejo, kdaj bodo pripravljeni. Verjamem, da imamo dobro ekipo, katere prvi cilj je osmina finala. Kot sem že dejal, sem zmagovalec in vem, da bomo dali vse od sebe in da bomo dobro predstavljali Slovenijo tudi na tem SP," je o izboru dejal selektor Bečirović.

Seznam Memija Bečirovića:

Branilci:

Sani Bečirović, AJ Milano (ITA), 195 cm, 19.5.81
Goran Dragić, Phoenix Suns (ZDA), 190 cm, 6.5.86
Zoran Dragić, Geoplin Slovan, 196 cm, 22.6.89
Jaka Klobučar, Union Olimpija, 198 cm, 19.8.87
Jaka Lakovič, Regal Barcelona (ŠPA), 186 cm, 9.7.78
Beno Udrih, Sacramento Kings (ZDA), 194 cm, 5.7.82
Samo Udrih, Cibona (HRV), 195 cm, 2.8.79
Sandi Čebular, Šentjur, 196 cm, 24.6.86

Krila:
Goran Jagodnik, Hemofarm STADA (SRB), 201 cm, 23.5.74
Dino Murič, Parklji, 199 cm, 14.2.90
Boštjan Nachbar, Efes Pilsen (TUR), 206 cm, 3.7.80

Centri:
Primož Brezec, Philadelphia 76ers (ZDA), 216 cm, 2.10.79
Matej Krušič, Geoplin Slovan, 211 cm, 7.5.87
Hasan Rizvić, Azovmaš (UKR), 212 cm, 18.1.84
Uroš Slokar, Siena (ITA), 210 cm, 14.5.83
Gašper Vidmar, Fenerbahče (TUR), 210 cm, 14.9.87
Miha Zupan, Trikala (GRČ), 205 cm, 13.9.82

Rezerve:
Mirza Begič (Žalgiris), Aleksandar Ćapin (Žalgiris), Marko Vranjkovič (Branik Maribor)

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.