Memphis poslal Spurse na dopust

Foto: Žurnal24 Marc Gasol Foto: Žurnal24 Zach Randolph Foto: Žurnal24 Zach Randolph Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Marc Gasol Foto: Žurnal24 Tony Parker Foto: Žurnal24 Tim Duncan Foto: Žurnal24 Marc Gasol Foto: Žurnal24 Tony Parker Foto: Žurnal24 Tim Duncan Foto: Žurnal24 Manu Ginobili Foto: Žurnal24 Marc Gasol Foto: Žurnal24 Foto: EPA Gregg Popovich Foto: Žurnal24 Tony Parker
Memphis Grizzlies se ne šalijo. Na domačem parketu so še četrtič premagali po rednem delu prvo moštvo Zahoda San Antonio, tokrat z 99:91, in se povzpeli v polfinale zahodne konference s 4:2 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Čeprav so nekdanji prvaki NBA dosegli prve točke, pa je nato Memphis, osmo moptvo rednega dela na Zahodu, odgovoril z 12 zapored in prav tolikšnim vodstvom. Vseeno so se Ostroge slabih pet minut pred koncem dokopale do vodstva 80:79, a niso uspeli zadržati roke Zacha Randolpha. Ta je v zadnjih 10 minutah dosegel 17 od svojih 31 točk. Imel je tudi 11 skokov. Pomagal mu je Marc Gasol z 12 točkami in 13 skoki. Najboljša Ostroga je bil Tony Parker s 23 točkami, Manu Ginobili jih je primaknil 16.

"Navdani smo s posebnimi čustvi, ne le mi, ves Memphis – kakšen dosežek! Srečni smo. Vendar že v nedeljo sledi nova preizkušnja,“ je po srečanju razlagal Randolph, ki ga v polfinalu končnice čaka poletna Oklahoma. Memphis je šele druga ekipa v zgodovini NBA, odkar je ta uvedla izločilne boje na sedem tekem, ki je kot osma izločila prvo.

"Vso sezono smo igrali dobro," je potožil Parker: "Ampak, kot veste, to nič ne pomeni, če se ne izkažeš v končnici. Celostno je bil memphis boljši od nas in moramo mu čestitati. Pet minut pred koncem smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili." San Antonio je v rednem delu zbral 61 zmag in bil dolgo vodilno moštvo lige.

Liga NBA, 1. kolo končnice, konferenčni četrtfinale:

Memphis : San Antonio 99:91 /4:2/
Randolph 31, 11 sk., M. Gasol 12, 13 sk., Allen 11; Parker 23, Ginobili 16, Duncan 12, 10 sk., McDyess 10,

* v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.