Mendes zaslužil 84 milijonov, a ni najbogatejši agent

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Jorge Mendes ni najbogatejši agent v profesionalnem športu. V minuli sezoni je sicer zaslužil 84,4 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Jorge Mendes je v minuli sezoni s provizijami zaslužil 84,4 milijona evrov, bdel pa je nad pogodbami številnih nogometnih zvednikov, ki so skupaj znesle 842 milijonov evrov. Njegovi varovanci so med drugim Cristiano RonaldoDiego CostaJames RodriguezDavid de GeaRadamel Falcao in Angel Di Maria. Pred to sezono je slednji prestopil v PSG za 62 milijonov evrov, de Gea pa je na primer podpisal donosnejše sodelovanje z Manchester Unitedom, pri vsakem poslu pa je seveda zaslužil tudi vplivni Mendes.

Portugalec je po zaslužku najbogatejši agent v nogometu, na lestvici vseh športov pa po Forbesovi lestvici zaseda drugo mesto. Prehitel ga je Scott Boras, ki posluje v najmočnejši bejzbol ligi na svetu - v MLS. Agent iz Kalifornije, ki se je z zastopništvom športnikov začel ukvarjati pred 32 leti, je bil vpleten v pogodbe s skupno vrednostjo nekaj več kot dve milijardi, s provizijami pa je zaslužil 102,8 milijona evrov. V tem letu je bil tako vpleten v novo pogodbo, ki jo je pri ekipi Washington Nationals dobil metalec Max Scherzer. Ta je januarja podpisal sedemletno pogodbo v vrednosti 186 milijonov evrov. 

Med deseterico najboljših zaslužkarjev sta le še dva nogometna agenta - zastopnik Garetha Bala Jonathan Barnett in agent Volker Struth, ki zastopa nemške reprezentante kot so Mario GötzeToni Kroos in Marco Reus. Ostali zastopniki prihajajo iz ameriških profesionalnih lig NFL, MLS in NHL.

Forbesova lestvica najvplivnejših agentov v letu 2015:

  • Scott Boras - provizije 102, 8 milijona; pogodbe 2,03 milijarde
  • Jorge Mendes - 84,4; 842 milijonov
  • Tom Condon - 54,1; 1,326 milijarde
  • Jonathan Barnett - 39; 390 milijonov
  • Volker Struth - 37,6; 376 milijonov
  • Sam in Seth Levinson - 37,2; 751 milijonov
  • Greg Genske - 29,8; 594 milijonov
  • Dan Lozano - 29,6; 593 milijonov
  • Casey Close - 27,9; 717 milijonov
  • J.P. Barry - 26; 651 milijonov
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.