Mensah s hat-trickom odločil tekmo v Kidričevem

Foto: Profimedia Ibrahim Arafat Mensah
V Prvi ligi TS sta bili odigrani dve tekmi 25. kroga.
Oglej si celoten članek

Kidričani so prišli do prve zmage v spomladanskem delu. Premagali so neposrednega tekmeca v boju za obstanek. Tako imajo zdaj na osmem mestu pred predzadnjim Triglavom že šest točk prednosti. Junak tekme je bil Ibrahim Mensah s tremi zadetki.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov. Kranjčani so bili konkretnejši, imeli nekaj priložnosti, najlepšo pa v 29. minuti Luka Majcen, ki je prišel do neoviranega strela z osmih metrov, izkazal pa se je Matija Kovačić.

Na drugi strani so domačini le poredkoma prihajali do strelov, so pa bili blizu vodstva v 38. minuti, ko je v kazenskem prostoru Mensah že premagal Jalna Arka, a je na golovi črti žogo odbil David Zec.

V drugem polčasu so domačini v 51. minuti povedli, ko je po podaji Aljaža Ploja do strela s 15 metrov malce z desne strani prišel Mensah in z diagonalnim strelom ugnal gostujočega vratarja.

V 66. minuti so imeli domači novo priložnost, Francesco Tahiraj pa je malce zgrešil s strelom z roba kazenskega prostora. V 80. minuti so gosti izenačili, ko je s strelom z glavo po podaji z desne strani zadel Zec, a so domači že v 83. minuti znova povedli, ko je iz bližine spet zadel Mensah.

V 90. minuti so znova zagrozili Gorenjci, spet je prišel do strela Majcen iz bližine, Kovačić pa je še enkrat več dobro posredoval. Piko na i zmagi domačih je v sodniškem dodatku postavil Ibrahim Mensah s svojim tretjim zadetkom na tekmi.

Delitev točk v Novi Gorici

Novogoriški nogometaši so v dvoboju z Velenjčani nujno potrebovali zmago, da v boju za četrto mesto znižajo zaostanek devetih točk prav za Rudarjem. A začelo se je drugače.

Prvi so si izrazito priložnost priigrali Velenjčani, ko je Edin Šehič v deveti minuti na dobrih desetih metrih ostal sam nekoliko levo v kazenskem prostoru, a mu ni uspel matirati Grege Sorčana, le pol minute kasneje je s podobnega položaja, a malce na desni strani, streljal Dominik Radić. Igra se je razživela in na nasprotni strani je bil po predložku z desne strani le minuto kasneje nevaren Miran Burgič, žoga pa je po strelu z glavo letela mimo leve vratnice.

Nato so bili nevarnejši gostitelji, pri katerih je v 16. minuti najprej nevarno streljal Bede Amarachi Osuji, dve minuti kasneje pa je bil Rok Grudina po predložku Matije Škarabota z leve strani sam pred gostujočimi vrati, a slabo zadel žogo. Gostje so bili brez priložnosti do 26. minute, ko se je do žoge v novogoriškem kazenskem prostoru nekoliko po sreči priboril Radić in z nevarnim strelom po diagonali zadel desno vratnico.

Velenjčani so bili nato več pri žogi, a brez izrazite priložnosti, na drugi strani je v 42. minut nevarno poskušal Osuji, pa vendarle so povedli. V sodnikovem podaljšku, ko je sodnik Damir Skomina po prekršku Dejana Žigona nad Radićem dosodil enajstmetrovko, je bil z bele točke zanesljiv Šehić.

Gostje so bili nevarnejši tudi v uvodu drugega dela, a že v 52. minuti so iz prve priložnosti zadeli domači. Osuji je preigraval na levi strani, nato pa poslal predložek na drugo stran do Amela Džuzdanovića, ki je ostal sam in z glavo matiral Marka Pridigarja. Dobro minuto kasneje je Burgić zamudil priložnost za 2:1, ko neoviran iz neposredne bližine ni uspel drugič ugnati Pridigarja. Ta je dobro posredoval tudi v 57. minuti po strelu Osujija, ki je v drugem delu odlično razigraval soigralce.

Domači so imeli nato več od igre, a prave priložnosti si ekipi nista priigrali. Bržkone pa je sodnik Skomina napravil napako v 81. minuti, ko ni dosodil prekršek velenjskega vratarja Pridigarja nad Leonom Mariničem za enajstmetrovko. Zadnji priložnosti za domače sta zapravila Žigan in Celcer, ki sta v 89. in 90. minuti izvajala posta strela s kakšnih 19 oziroma 24 metrov, res nevaren pa je bil le Celcer. Že v sodnikovem podaljšku je s težkega položaja poskušal še Škarabot.

Prva Liga TS, 25. krog:

Gorica - Rudar Velenje 1:1 (0:1)
Aluminij - Triglav Kranj 3:1 (0:0)

LESTVICA:
1. Olimpija 24 18 4 2 46:10 58
2. Maribor 23 14 6 3 38:17 48
3. Domžale 22 13 4 5 48:18 43
4. Rudar Velenje 23 11 4 8 31:25 37
5. Celje 23 9 6 8 33:31 33
6. Gorica 24 8 4 12 24:34 28
7. Krško 21 6 5 10 27:38 23
8. Aluminij 24 5 6 13 26:43 21
9. Triglav Kranj 23 3 6 14 20:44 15
10. Ankaran Hrvatini 23 2 7 14 19:52 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.