Mercedes najhitrejši tudi na Madžarskem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hamiltonu kvalifikacije v Budimpešti.
Oglej si celoten članek

Svetovni prvak v formuli 1, Britanec Lewis Hamilton, je bil najhitrejši v kvalifikacijah velike nagrade Madžarske v Budimpešti.

Zmagovalec zadnje letošnje dirke je bil za 0,107 sekunde, hitrejši od moštvenega kolega pri Mercedesu Valtterija Bottasa, drugo startno vrsto pa bosta zapolnila člana ekipe Racing Point Lance Stroll in Sergio Perez. Peti in šesti čas sta zabeležila voznika Ferrarija Sebastian Vettel in Charles Leclerc.

Za Hamiltona je to že 90. najboljši startni položaj v karieri in sedmi na Hungaroringu. S sedmo zmago v kvalifikacijah Budimpešte je izenačil rekord Michaela Schumacherja, če bo zmagal v nedeljo, bo tudi izenačil Nemčev rekord osmih zmag na dirki za VN Madžarske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.