Mercedes Red Bullu speljal dva inženirja

Foto: EPA
Foto: EPA
Ekipa formule 1 Mercedes se je za prihodnjo sezono okrepila s kadri iz moštva svetovnega prvaka Sebastiana Vettla.
Oglej si celoten članek

Dva inženirja Red Bulla bosta poslej svoje znanje delila z moštvom srebrnih puščic, Mark Ellis in Giles Wood se bosta junija pridružila Mercedesu.

Nova inženirja bosta dejavna tudi v tehničnem oddelku MercedesAMG, posebno na področjih simulacij in vozne dinamike. Vodstvo tekmovanja formule 1 je za sezono 2014 namreč napovedalo številne spremembe, med drugim tudi zmanjševanje delovnih prostornin motorjev in vključevanje turbinskih polnilnikov, tako da so vrhunski inženirji z znanjem hibridne tehnologije in aerodinamike v ekipah še bolj zaželeni.

Mercedes je po koncu sezone zapustil šef ekipe Ross Brawn, ki si bo privoščil zasluženi počitek, v taboru srebrne puščice pa so prepričani, da bo prihod novih inženirjev ''okrepil tehnično organizacijo ekipe, še posebej na področjih simulacije in aerodinamike dirkalnika.''

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.