Mercedes z W04 odpira nov list

Foto: EPA Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton Foto: EPA Mercedes Nico Rosberg Foto: EPA Mercedes Lewis Hamilton Foto: EPA Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton Foto: EPA Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton
Moštvo Mercedesa, ki ga je po upokojitvi Michaela Schumacherja okrepil Lewis Hamilton, je predstavilo nov dirkalnik za sezono 2013. Dirkalnik z oznako W04 se je pred uradno predstavitvijo preizkusil na progi v Jerezu.
Oglej si celoten članek

Mercedes v lanski sezoni ni izpolnil visokih pričakovanj, čeprav je Nico Rosberg, ki bo ob Lewisu Hamiltonu dirkal tudi v prihajajoči sezoni, na dirki za VN Kitajske moštvu privozil prvo zmago v zgodovini. V ekipi so največ pozornosti posvetili izboljšani aerodinamiki, Hamilton pa je bil dan pred predstavitvijo tako navdušen, da ni zatisnil očesa. ''Ko sem naredil prvi krog, sem se ustavil pri McLarnu in pomislil, kako čudno je, da tokrat ne bom zavil noter,'' je povedal Britanec, ki se je po petih letih odločil, da je prišel čas za nove izzive. ''Dirkalnik sem videl že prej, zato nisem presenečen. Zelo je lep. Čez nekaj dni bomo vedeli, kakšne izboljšave so še potrebne,'' je povedal svetovni prvak iz leta 2008.

Hamilton si šteje v čast, da je pri Mercedesu zamenjal sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja. ''Z Mercedesom sem delal dolgo časa in se v prvi vrsti naučil, da Mercedes ne zna izgubljati,'' je povedal Britanec.

Pred začetkom sezone je optimističen tudi šef ekipe Ross Brawn. ''V izboljšave dirkalnika smo vložili več tisoč ur dela, da bi zagotovili korak naprej v primerjavi z lansko sezono. Leto 2013 je začetek drugega obdobja za srebrne puščice,'' je dodal Brawn.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.