Mercedes želi vrniti udarec

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak Lewis Hamilton je priznal, da ga je na dirki za VN Malezije presenetila hitrost zmagovalca Sebastiana Vettla.
Oglej si celoten članek

Mercedes je v Maleziji presenetljivo moral priznati premoč Ferrariju in prvič po lanskoletni VN Belgije, na kateri je slavil Daniel Ricciardo, ostal brez zmage.
Foto: EPA sebastian vettel Srebrni iz Brackleyja so po uvodni preizkušnji v Melbournu opozarjali, da je Ferrari naredil velik korak naprej, a nihče si ne bi upal napovedati, da bo Sebastian Vettel že na drugi dirki sezone uspel premagati srebrni puščici. Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton, ki je dirko začel z najboljšega startnega položaja, ni skrival začudenja nad predstavo poskočnega konjička.

''Najprej velike čestitke Sebu in Ferrariju. Priznati moram, da nisem pričakoval, da bodo tako hitri, vendar so držali hiter tempo in zaslužijo si to zmago. Za navijače je dobro, da so spet tukaj,'' je povedal Britanec, ki se je v Sepangu boril tudi z dirkalnikom. ''Dirka je bila težka. Imel sem težave z ravnotežjem in nikoli se nisem zares počutil udobno. Občutil sem močno podkrmiljenje, zato je bilo zelo težko skrbeti za gume,'' je dodal dvakratni svetovni prvak.

Tako z razpletom dirke kot tudi kvalifikacij je bil razočaran Mercedesova ''številka dve'' Nico Rosberg. Če je po sobotnih kvalifikacijah razmišljal o tem, kako bo na startu prehitel dirkača Ferrarija, pa se je moral v nedeljo zadovoljiti s tretjim mestom.

''To ni bil dober konec tedna in s tretjim mestom ne morem biti zadovoljen. Ko je na stezo zapeljal varnostni avto, sem izgubil ogromno časa v boksih. Moral sem se prebiti nazaj do vodilnih mest. Hitrost je bila v redu in na tem lahko gradim. Čestitati moram Sebastianu in Ferrariju. Bili so zelo hitri in njihov napredek čez zimo je zares impresiven. Očitno nas čaka obračun s Ferrarijem. V Šanghaju želimo vrniti udarec,'' je povedal Rosberg.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.