Mercedesa šokirala Red Bulle

Foto: Epa
Foto: Epa
Bottas s prvega mesta v Mehiki.
Oglej si celoten članek

Finec Valtteri Bottas (Mercedes) bo nedeljsko dirko formule 1 za veliko nagrado Mehike v Ciudad de Mexicu začel s prvega startnega mesta, potem ko je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah.

Z drugega mesta bo na dirki, ki se bo začela ob 20. uri, startal njegov ekipni kolega in branilec naslova, Britanec Lewis Hamilton.

Skupno vodilni Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) bo dirko začel kot tretji, domačin Sergio Perez, ki prav tako vozi za Red Bull, pa bo startal s četrtega mesta.

Prvo startno mesto Bottasa, tretje v sezoni, je kar manjše presenečenje, glede na to, da sta na vseh treningih prevladovala Red Bulla.

Verstappen ima v skupnem seštevku svetovnega prvenstva 12 točk prednosti pred Hamiltonom. Do konca sezone je še pet dirk.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.