Mercier ponovil dosežek Vanesse

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.com)
Prvenstvo North American Poker Tour Mohegan Sun se je zaključilo s finalom turnirja High Roller Bounty Shootout, kjer pa se je ponovila zgodba z Glavnega turnirja.
Oglej si celoten članek

Tudi na tem turnirju je namreč naslov ubranil lanskoletni prvak – Jason Mercier, ki je tako ponovil dosežek ekipne kolegice Vanesse Selbst in stanje na svoj turnirski konto dodal novih 246.600$.

Američanov dosežek je še toliko bolj impresiven, saj ni ugnal le vse konkurence ne turnirju, temveč je tekom turnirja pobral tudi največ glavarin (ti. bounty), za kar si je poleg le teh (v predtekmovanju vredne po 2.000$, na finalki pa 10.000$), priigral še dodatno nagrado v višini 20.000$ ter vstopnico za naslednji NAPT Bounty Shootout turnir.

A pojdimo raje kar k samemu dogajanju na finalni mizi. Tega je s svojo izločitvijo odprl Joe Sweeney, ki je na flopu zarinil z . Pri tem je očitno zelo slabo ocenil moč svojih nasprotnikov, saj je Eugene Katchalov ekspresno izenačil njegovo stavo in obrnil , kar je na koncu več kot zadoščalo za Sweeneyevo izločitev (9. mesto – 52.000$).

Naslednji se je moral posloviti Micah Raskin, ki je z nesrečno naletel na Jonathana Jaffe-ja. Skupne karte Raskinu niso bile v prav veliko pomoč, tako da je bilo tudi njegovih sanj o osvojitvi naslova, prehitro konec (8. mesto – 46.000$).

Na 7. mestu (44.000$) je turnir končal Scott Blackman, ki z ni zdržal hkratnega napada Jimmie-ja Guintherja s in Michael-a Peska z . Slednji je namreč s skupnimi kartami sestavil par kraljev, kateremu Blackman ni bil kos in tudi njemu ni preostalo drugega, kot da se predčasno poda po svojo zasluženo nagrado.

Po tem porazu, je brez večine žetonov ostal tudi Guinther, ki je svojo poslednjo potezo potegnil le nekaj trenutkov kasneje, ko je vse stavil na . Brez pomoči skupnih kart, Jimmie na žalost ni mogel ugnati Peskovega para dvojk in tako je tudi sam lahko le še vstal in odkorakal z odra (6. mesto – 42.000$).

V bitki za 5. mesto pa smo nato bili priča morda celo najbolj krutemu razpletu na celem turnirju. V tej usodni igri je namreč Taylor von Kriegenbergh stavil vse na , edini ki se mu je postavil po robu pa je bil Eugene Katchalov, ki je v rokah držal . Slednjemu flop verjetno ni povzročil večjih skrbi, kar pa se je zagotovo spremenilo nekaj trenutkov kasneje, ko je na mizi pristala . Ta je namreč tehtnico prevesila na stran njegovega nasprotnika, a ne prav za dolgo, saj je prav zadnja skupna karta – , stvari spet postavila na svoje mesto in zmago podarila Katchalovu, von Kriegenbergha pa poslala med gledalce (5. mesto – 44.000$).

Mercier, ki se je do tedaj držal bolj zase, je nato vendarle stopil na sceno in poskrbel za izločitev Jonathan-a Jaffe-ja, potem ko je ta zarinil z in ga je Američan z pričakal odprtih rok. V nasprotju s prejšnjo izločitvijo, skupne karte tokrat niso igrale nobene vloge, kar je šlo na roke Mercier-ju, medtem ko je bil tak razplet za Jaffe-ja usoden (4. mesto – 54.000$).

Michael Pesek je turnir končal na 3. mestu (70.000$) potem ko se je tudi on nesrečno zapletel z razpoloženim Eugenom Katchalovom. Pesek je v svoji zadnji igri vse upe polagal na , pri čemer je imel sicer srečo, da je njegov nasprotnik v rokah držal le , kar pa vseeno ni zadoščalo za zmago. Skupne karte so namreč tehtnico prevesile na stran njegovega nasprotnika in mu podarile 2 para, ki sta zadoščala za njegovo izločitev.

Kljub nadvse aktivni in podjetni igri, je Katchalov v sklepni del turnirja vstopal s kar precejšnjim zaostankom za svojim nasprotnikom (Mercier: 269.600 žetonov, Katchalov: 180.400 žetonov). Mercier je to prednost znal dobro izkoristiti in je nato po vsega nekaj igrah, dvoboj odločil sebi v prid in tako ponovil svoj lanskoletni dosežek, ko je prav tako slavil na tem turnirju.

V zadnji igri večera, so vsi žetoni romali v igro na flopu . Tu je bil z v prednosti še Katchalov, vendar je tudi Mercier, ki je v rokah držal , še imel svojo računico. Turn sicer ni bil v pomoč nobenemu od igralcev, je pa zato karte toliko bolj premešala zadnja skupna karta – , ki je Mercier-ju podarila višja 2 para in tudi skupno zmago na turnirju.

Njegov rojak in ekipni kolega Eugene Katchalov se je moral tako na koncu pač sprijazniti z osvojenim 2. mestom in nagrado v višini 66.000$, medtem ko je Mercier v žep pospravil skoraj četrt milijona zelencev, še eno NAPT trofejo in vstopnico za naslednji NAPT Bounty Shootout turnir. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.