Mertelj pred Chelseajem: "Zakaj ne bi razmišljali o točkah?"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaše Maribora v sredo čaka nov obračun s Chelseajem, zanesljivo vodilno ekipo elitnega angleškega prvenstva. Čeprav bodo imeli Mariborčani slabo popotnico za sredin obračun 4. kroga v Ligi prvakov, saj so v prvenstvu doma izgubili proti Domžalam, pa se vnaprej ne predajajo.
Oglej si celoten članek

"Čeprav prihaja tako ugledna ekipa, kot je Chelsea, ki nam je v Londonu zabila šest golov, ne bomo obupali in se ne bomo vnaprej predali. Želimo si prikazati dobro igro. Zakaj ne bi razmišljali o pozitivnem rezultatu, točki, točkah tudi proti favoriziranemu nasprotniku? Tudi v Londonu smo imeli dobra obdobja, toda takšne ekipe kaznujejo vsak ponujen prostor, če jim ga ponudiš preveč. Zdaj bomo še bolj pozorni, bolj previdni. Želimo se predstaviti v dobri luči in skušati presenetiti," je za spletno stran mariborskega kluba pred sredino tekmo povedal vezist in reprezentant Aleš Mertelj. Obračun si lahko v živo ogledate tudi vi in sicer s pomočjo Žurnala in Sport Kluba. Več na tej povezavi.

Chelsea je na drugi strani svojo prvenstveno nalogo opravil pričakovano, z domačo zmago proti Queens Park Rangers. Končni izid je bil 2:1, zadetka za moštvo s Stamford Bridgea pa sta dosegla Oscar in Eden Hazard, ki je unovčil enajstmetrovko. Trener Chelseaja José Mourinho je tekmo začel s postavo Thibaut Courtois, Branislav Ivanović, Gary Cahill, John Terry, Filipe Luís, Nemanja Matić, Cesc Fàbregas, Willian, Oscar, Hazard in Diego Costa. V nadaljevanju so priložnost dobili še Didier Drogba, Ramires in André Schürrle.

Mou najbolj pohvalil Oscarja

"Moja ekipa ni igrala dovolj dobro oziroma ni igrala tako dobro, kot sem pričakoval. Na trenutke smo kazali dobro igro, a vse skupaj ni bilo konstantno. Vesel sem točk, ki smo si jih po mojem zaslužili, toda nekaj drugega je zaslužiti si in igrati dobro. Tega pa nismo storili," je po tekmi s QPR povedal Mourinho, ki je namenil nekaj pikrih tudi na račun svetlobe na stadionu.

Po spremembi ure so morali sredi prvega polčasa prižgati reflektorje, a portugalski strokovnjak je bil nezadovoljen, da jih niso že prej. "Mislim, da je bil možakar, ki je odgovoren za razsvetljavo na stadionu, podobno razpoložen kot gledalci. Vsi so spali. Potreboval je 20 minut, da je ugotovil, da je temno, sam pa sem potreboval pol ure, da sem ugotovil, da stadion ni prazen. Ko smo zadeli, se mi je posvetilo 'oh, stadion je poln. Dobro," je dodal Mourinho, ki je sicer od svojih varovancev najbolj pohvalil Oscarja.

Še so možnosti za napredovanje

Ta se na prvi tekmi z Mariborom ni vpisal med strelce, zato pa so svoj delež h končnemu izidu 6:0 dali Loïc Rémy, Drogba, Terry, Mitja Viler, ki je dal avtogol, ter Hazard, ki je bil uspešen dvakrat. V skupini G po treh tekmah vodi Chelsea s sedmimi točkami, Schalke jih ima pet, Maribor dve, Sporting Lizbona pa eno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:55 3. November 2014.

    Mertelj pred Chelseajem: "Zakaj ne bi razmišljali o točkah?" - Zato, ker je treba bit realen! kake ta strelja..

  • d
    19:05 3. November 2014.

    Zato, ker jih še v domačem prvenstvu ne vidite ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.