Mesiček pet let pri Olimpiji

Foto: Union Olimpija
Foto: Union Olimpija
Union Olimpija je sklenila dogovor enim izmed najbolj obetavnih evropskih mladih igralcev, 18-letnim Blažem Mesičkom.
Oglej si celoten članek

Slovenski mladinski reprezentant se je dve sezoni kalil v klubskih mladinskih selekcijah, v minuli sezoni pa kot nosilec tudi že v članski ekipi Škofje Loke. Blaž Mesiček se je z Unionom Olimpijo dogovoril za 5-letno sodelovanje. 

Mladi branilec je z Unionom Olimpijo v sezoni 2013/2014 osvojil naslov kadetskih državnih prvakov, v minuli sezoni pa je njegova generacija dodala še naslov prvaka do 19 let. Mesiček se je s Škofjo Loko pod taktirko trenerja Gašperja Potočnika veselil tudi presenetljivega preboja v Ligo Telemach. Mesiček, ki bo med poletjem nastopil tudi v reprezentanci Slovenije do 20 let, je bil v pretekli sezoni med najboljšimi igralci druge slovenske lige s povprečjem 21,1 točke, 4 skoki in 2,8 podaje na tekmo. Odlično sezono je imel tudi v mladinskih selekcijah, kjer je bilo njegovo povprečje več kot 20 točk na tekmo, izbran pa je bil tudi v najboljšo peterko zaključnega turnirja DP U19. 

Z Unionom Olimpijo je letos nastopil tudi na turnirju Evrolige za mlade v L'Hospitaletu, kjer so osvojili 3. mesto, on pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca turnirja s povprečjem 18,8 točke, 8,8 skoka in 3,3 podaje na tekmo.

"Blaža Mesička smo v klub pripeljali pred dvema sezonama. Že tedaj je bilo jasno, kako velik potencial ima. Da se nismo motili, je igralec nato dokazal tako z igrami, vedenjem izven igrišča in odnosom do kolektiva. Petletni dogovor z igralcem, ki so si ga v svoje vrste želeli številni tuji klubi, je za nas priznanje, zanj pa priložnost, da postane pomemben člen članske ekipe že v prihodnji sezoni," je dejal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

"Moje sanje so bile obleči članski dres Uniona Olimpije in prepričan sem, da sem se odločil pravilno. V klubu so mi v preteklih dveh letih nudili odlične pogoje za napredek na vseh področjih in vem, da bo tako tudi v prihodnje. Zavedam se, da me čaka še veliko trdega dela in trda članska košarka na visokem nivoju, a prav tega se še kako veselim," pa je dejal 197 centimetrov visoki košarkar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.