Messi – glavni na vasi in v mestu!

Foto: EPA
Foto: EPA
Lionel Messi je v koledarskem letu 2012 zabil rekordnih 91 golov in podrl štiri desetletja star rekord nemškega nogometaša Gerda Müllerja. Petindvajsetletni Argentinec pa ni blestel samo v domačem prvenstvu, ampak se je na vrhu znašel tudi na seznamu najboljših strelcev na mednarodnem prizorišču.
Oglej si celoten članek

Mednarodna zveza za nogometno zgodovino je Lionelu Messiju podelila naziv najboljšega strelca leta 2012.

Argentinec, ki je laskavi naslov osvojil že leta 2011, je od 1. januarja do 31. decembra 2012 na mednarodnih prizoriščih dosegel 25 golov (12 z reprezentanco Argentine in 13 na mednarodnih tekmah z Barcelono) in izenačil rekord Viviana Johna Woodwarda, ki je v letu 1909 dosegel 25 zadetkov za angleško izbrano vrsto.

Na drugo mesto se je zavihtel Brazilec Neymar, ki je dosegel 21 golov, tretji pa je bil Cristiano Ronaldo, ki je prispeval 18 zadetkov. Sledita Šved Zlatan Ibrahimović (17) in Kolumbijec Radamel Falcao (17). Slednji v zadnjih treh mesecih leta z Atléticom ni igral na tekmah evropske lige.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.