Messi je številka ena

Foto: Epa lionel messi
Napadalec po novem kraljuje na vrhu seznama.
Oglej si celoten članek

Potem ko je Barcelona v maroškem Tangerju osvojila španski superpokal, je njen novi kapetan, argentinski superzvezdnik Lionel Messi, postal rekorder po številu naslovov s svojim katalonskim klubom. Za Argentinca je bila to že 33. lovorika v dresu Barcelone, do zdaj si je status najuspešnejšega igralca delil z Andresom Iniesto.

Gerard Pique in Sergio Busquets jih imata 28, Xavi Hernandez, klubski rekorder po številu odigranih tekem, pa 25 naslovov.

"Jasno je bilo, da če bo kdo osvojil toliko lovorik, bo to on. Ne vem, kako bi se moral zdaj počutiti, zagotovo je ponosen. To je enkraten dosežek, verjamem pa, da z zbiranjem lovorik še ni končal," je po superpokalu dejal Messijev trener Ernesto Valverde.

Prvo lovoriko je Argentinec osvojil v sezoni 2004/05, ko je postal državni prvak. Nato je osvojil še osem naslovov državnega prvaka, štiri naslove evropskega in tri naslove svetovnega prvaka, osvojil je šest španskih pokalov, osem španskih superpokalov in tri evropske superpokale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.