''Messi je vreden 400 milijonov evrov''

Foto: EPA barcelona trening messi Foto: EPA barcelona trening Foto: EPA barcelona trening messi neymar Foto: EPA barcelona trening messi neymar Foto: EPA barcelona trening messi Foto: EPA barcelona trening messi Foto: EPA barcelona trening messi Foto: EPA barcelona trening messi navijači Foto: EPA barcelona trening messi navijači
Po najnovejših podatkih podjetja Euromericas Sport Marketing, ki se ukvarja z analizo športnega marketinga, naj bi bil nogometaš Barcelone Lionel Messi vreden 400 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Gerardo Molina, častni profesor in strokovnjak za športni marketing, je na željo treh nogometnih klubov naredil študijo o vrednosti najuspešnejšega nogometaša zadnjih let Lionela Messija. Molina je v svojem poročilu zapisal, da je argentinski reprezentant, čigar odkupna klavzula znaša 250 milijonov evrov, vreden skoraj pol milijarde evrov.

Molina je svoje ugotovitve predstavil v pogovoru za radijsko postajo Cadena SER in namignil na klub, domnevno na Paris Saint-Germain, ki naj bi bil pripravljen plačati tudi takšen astronomski znesek.

''Obstaja klub, ki ga sponzorira vlada in bi bil pripravljen plačati 400 milijonov za Lionela Messija,'' je povedal Molina in razkril, zakaj se je lotil omenjene študije. ''Trije evropski klubi so nas prosili, naj naredimo študijo o Messijevi vrednosti. Ne moremo razkriti, za katere klube gre. Želeli so analizirati, kakšne so možnosti za morebiten prestop Argentinca.''

''Messija lahko tržite petkrat bolj kot Ronalda. Sodeč po študijah je Ronaldo vreden od 150 do 160 milijonov. Messijeva odkupna klavzula znaša 250 milijonov in prepričani smo, da je številka podcenjena. Trenutno ni nogometaša, ki bi bil vreden več od Messija,'' je še dodal Molina.

Barçin trening spremljalo 13.000 navijačev

Messi se je v petkovih jutranjih urah udeležil prvega treninga Barcelone, ki si ga je ogledalo več kot 13.000 navijačev. Argentinec je okreval po poškodbi stegenske mišice in je v odlični strelski formi, saj je na ''mini tekmi'', ki so jo Katalonci odigrali ob koncu treninga, dosegel kar tri zadetke.

''Zelo sem srečen, da sem ponovno na delu s svojimi soigralci'' je sporočil Messi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.