Messi kršil pravila, vodilni možje lige obljubljajo kazen

Foto: Epa
Foto: Epa
Piknik, ki je ujezil vodstvo lige.
Oglej si celoten članek

Vodstvo španske nogometne lige (LFP) je začelo s preiskavo proti Lionelu Messiju in ostalim nogometašem Barcelone. Razlog za takšno potezo je druženje, ki ga je organiziral argentinski zvezdnik.

Messi je vse soigralce in njihove soproge povabil na žar z namenom, da bi v zaključku sezone dvignil moralo v ekipi. Druženje je organiziral na svojem domovanju, a s tem prekršil ukrepe, ki so bili v Španiji sprejeti za časa epidemije koronavirusa. Po njih je prepovedano druženje več kot šestih oseb, ki niso del istega gospodinjstva.

Barcelonini igralci so sicer storili nekaj, kar so pred njimi tudi člani madridskega Atletica. A situacija je po mnenju vodstva lige povsem drugačna. "Igralci Atletica so obvestili ligo in klub o natančnem številu sodelujočih, kje se nahajajo in kaj bodo počeli, upoštevali so vse predpise. Za to zabavo smoizvedeli iz medijev in to ni dobro," je za španski ABC dejal vir iz LFP in dodal, da lahko udeleženci zabave pričakujejo sankcije.

Klub je svojim igralcem stopil v bran. "Naši igralci ogromno časa preživijo skupaj vsak dan in pogosto na precej manjši distanci. Tako nekako tvorijo posebno gospodinjstvo, enako velja tudi za njihove soproge, ki so z njimi vsak dan. Spoštovali so pravila, stoli so bili ločeni in vse je bilo v redu," so iz kluba odgovorili LFP.

 Tudi regionalna katalonska vlada je sicer sporočila, da preiskuje incident, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.