Messi le dva gola od Peléjevega rekorda

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Napadalec Barcelone Lionel Messi je na obračunu z Rayom Vallecanom zabil že 300. in 301. gol v svoji karieri. Katalonci so slavili s kar 5:0, Messi pa po številu golov v enem koledarskem letu za legendardnim Peléjem zaostala le še za dva zadetka.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi, ki šteje šele 25 let, je s trinajstimi goli najboljši strelec v letošnji sezoni španske nogometne lige. Na tekmi proti Vallecanu je dosegel že svoj 300. in 301. zadetek v v svoji karieri, od tega jih je kar 270 zabil v dresu katalonskega velikana. V ligaškem tekmovanju je Argentinec dosegel 182 golov, 20 jih je zabil v španskem pokalu, 53 v Ligi prvakov, 15 pa v španskem superpokalu, evropskem superpokalu in pokalu Fifa. Letos je Messi zadel že 73-krat, s tem pa je le še dva gola oddaljen od Peléjevega rekorda. Brazilec je leta 1959 za Santos in domačo reprezentanco zabil 75 golov.

Sabella: ''Messi je že osvojil srca Argentincev''

Foto: EPA alejando savella lionel messi Prireditve španskega časopisa Marca, ki je Lionelu Messiju podelil še drugi zlati čevelj v karieri, se je udeležil tudi argentinski selektor Alejandro Sabella. Sedeminpetdesetletnik je vsem zbranim novinarjem zatrdil, da je Messi končno osvojil tudi srca argentinskih navijačev. ''Messi ni začel osvajati src Argentincev, on jih je že osvojil,'' je povedal Sabella in dodal: ''V veliko čast mi je, da sem trener Argentine in lahko treniram najboljšega igralca na svetu.''

Sabella pa Messija ni želel primerjati z drugimi nogometnimi velikani, ki neuradno veljajo za najboljše nogometaše vseh časov, kot sta Pelé in Diego Maradona. ''Neodgovorno bi bilo primerjati igralce iz različnih časovnih obdobij, saj so bili vsi izjemni v svojem času. Nogomet se je spremenil, danes je igra drugačna,'' je povedal argentinski selektor.

Bilardo: ''Kdor ne vidi, kako dober je, je neverjetno neumen''

Foto: EPA diego maradona carlos bilardo Na prireditvi je bil navzoč tudi Carlos Bilardo, nekdanji selektor Argentine, ki je leta 1986 reprezentanco popeljal do naslova svetovnega prvaka. Bilardo je potrdil, da je Messi resnično priljubljen v Argentini, čeprav včasih temu ni bilo tako. Predvsem zato, ker čudežnemu dečku forme iz Barcelone ni uspelo prenesti na mednarodno prizorišče. ''Zelo je miren, z nikomer se ne prepira in spoštuje vse. Bil je čas, ko so ga navijači kritizirali, vendar temu ni več tako. Vsak Argentinec, ki ne vidi, kako dober je, je neverjetno neumen. Peščica igralcev lahko naredi, kar dela on,'' je povedal Bilardo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.