Messi lovi zadnji vlak, na poti mu stoji Neymar

Foto: Epa
Foto: Epa
Za lovoriko južnoameriškega prvenstva se bosta pomerili reprezentanci Brazilije in Argentine.
Oglej si celoten članek

Nekdanja soigralca katalonskega velikana Barcelone Argentinec Lionel Messi in Brazilec Neymar, ki sodita med najboljše nogometaše na svetu, bosta v finalu 47. izvedbe južnoameriškega prvenstva lovila prvo lovoriko na Copi. Naslov bo sicer v Riu de Janeiru na sloviti Maracani branila Brazilija.

Šestkratni dobitnik zlate žoge Messi bo četrtič zaigral v finalu južnoameriškega prvenstva in to bo po vsej verjetnosti ena njegovih zadnjih priložnosti, da z reprezentanco osvoji tako želeno lovoriko. Na letošnjem prvenstvu je 34-letnik zadel štirikrat in petkrat podal, s čimer je tako najboljši strelec kot podajalec.

Zaenkrat je bil Messi v finalih vedno razočaran, v finalu Cope je izgubil v letih 2007, 2015 in 2016, leta 2014 pa je Argentino v finalu svetovnega prvenstva z 1:0 premagala Nemčija.

Foto: Epa neymar Jasno je, da si Argentinec močno želi reprezentančne lovorike, na klubskem področju je namreč osvojil vse, kar je mogoče. "Skušali ga bomo ustaviti na poti do tega cilja. Tako kot bi si naslova zaslužil Messi, imamo tudi sami igralce, ki bi si zaslužili lovoriko. Kot recimo Neymar, ki ga na zadnji Copi ni bilo z nami," je pred finalom dejal Brazilec Marquinhos.

Devetindvajsetletni Neymar dve leti nazaj, ko je Brazilija na domačih tleh v finalu s 3:1 premagala Peru za deveti naslov južnoameriških prvakov, zaradi poškodbe ni igral. Ravno Peru je Brazilija z 1:0 izločila v letošnjem finalu, medtem ko je Argentina za mesto v finalu po izvajanju enajstmetrovk premagala Kolumbijo.

Dvoboj zvezdnikov, ki imata zlato olimpijsko medaljo, bo sicer le pika na i nogometni poslastici med Brazilijo in Argentino, ki obe premoreta številne zvezdnike.

"V finalu bomo igrali proti našim večnim rivalom. Igrali bosta najmočnejši reprezentanci Južne Amerike in upam, da bo dobra tekma," pravi argentinski selektor Lionel Scaloni.

"Dvoboj Brazilije in Argentine je več kot preprosta nogometna tekma ... Zaradi teh dresov cel svet obstoji, da lahko gleda to tekmo. To predstavlja zgodovino med Brazilijo in Argentino," pravi Marquinhos.

Vendar pa presenetljivo nobena od teh reprezentanc ni najuspešnejša. Največ naslovov južnoameriškega prvaka, 15, ima Urugvaj, Argentina je pri 14, Brazilija pa pri devetih.

Messi bo v nedeljo lovil še en rekord, zaenkrat je pri 76 reprezentančnih golih, s čimer zaostaja le še za enega za Pelejem, ki je s 77 goli rekorder po zadetkih ene izmed južnoameriških reprezentanc.

Finale, ki bi moral tako kot celoten turnir potekati za zaprtimi vrati, si bo vendarle na stadionu lahko ogledalo 7800 gledalcev, torej 10 odstotkov celotne kapacitete stadiona.

Obračun se bo začel ob 2. uri zjutraj v noči na nedeljo po slovenskem času. Že pred tem pa si je tretje mesto priigrala Kolumbija, ki je s 3:2 premagala Peru.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.