Messi napada 40 let star rekord

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona, vodilna ekipa španskega nogometnega prvenstva, se bo v 12. kolu La Lige pomerila z Zaragozo. Vse oči bodo uprte v Lionela Messija, ki začenja pohod na 40 let star rekord Gerda ''torpeda'' Müllerja. Nemec je v koledarskem letu 1972 zabil 85 golov.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA lionel messi Barcelona ima za seboj najboljši začetek lige v zgodovini kluba, saj imajo po enajstih kolih na svojem računu kar 31 točk. Korak s Katalonci drži le Atlético Madrid, ki ima tri točke zaostanka za varovanci Tita Vilanove. Eden najbolj zaslužnih za Barçin uspeh je kakopak Lionel Messi. Argentinec je najboljši strelec španskega prvenstva, medtem ko je v koledarskem letu 2012 dosegel že 76 golov. Na tekmi proti Zaragozi bo Messi začel pohod na 40 let star rekord nemškega nogometaša Gerda Müllerja, znanega tudi pod vzdevkom ''torpedo''. Slednji je v letu 1972 zabil 85 golov, njegov rekord pa je ostal nedotaknjen kar štiri deseteletja.

Messi je znan po tem, da ruši vse rekorde pred seboj. Argentincu manjkata samo še dva gola do dosežka Santillane, španskega nogometaša, ki je v La Ligi dosegel 186 zadetkov in se nahaja na devetem mestu večne lestvice strelcev v zgodovini španskega prvenstva.

Od petnajstih zadetkov, ki jih je Messi zabil v letošnji sezoni, jih je kar enajst dosegel na gostovanjih. Še posebej uspešen je proti Zaragozi, saj je mrežo španskega prvoligaša zatresel na enajstih od zadnjih dvanajstih obračunov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.