Messi ni potreboval dolgo

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona je na zaostali tekmi 16. krog Primere División premagala Sporting Gijón in prednost pred najbližjim zasledovalcem povečala na šest točk.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi je v 25. minuti tekme na stadionu Municipal El Molinón dosegel 300. gol v La Ligi, ko je s svojo smrtonosno levico presenetil domačega vratarja in natančno meril v spodnji levi kot. 

Argentinski superzvezdnik je šest minut kasneje Barço znova popeljal v vodstvo, potem ko je le dve minuti za njim mrežo Claudia Brava stresel Carlos Castro

Domači čuvaj mreže Pichu Cuéllar se je v 62. minuti izkazal z ubranjeno enajstmetrovko Luisu Suárezu - Barçina osma zapravljena najstrožja kazen v sezoni -, s tem pa je Urugvajca podžgal, da je le pet minut kasneje postavil končnih 3:1 v korist španskega prvaka.

Gijón se po porazu nahaja na 16. mestu ligaške lestvice in ima dve točki prednosti pred Las Palmasom, ki mu grozi izpad v drugorazredno tekmovanje.

Barcelona iz tedna v teden dokazuje, da je trenutno najboljša ekipa na svetu in da upravičeno velja za prvega favorita tako na domačem kot na evropskem prizorišču.

Messi je postal prvi nogometaš, ki se lahko pohvali s 300. zadetki v elitnem španskem prvenstvu. Za ta dosežek je potreboval 335 tekem, spotoma pa je nanizal že 137 podaj. Argentinec bi lahko jubilejni zadetek dosegel že na tekmi s Celto, vendar se je odločil za nesebično podajo Suárezu.

Njegov mejnik je odmeval na družabnih omrežjih. ''Tako smo dobri, da je celo sodnik sedel in užival,'' se je glasil eden najbolj zabavnih zapisov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.