Messi ob bok Peleju in Maradoni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Velika čast za kapetana argentinske nogometne reprezentance.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni reprezentanci in kapetanu izbrane vrste Lionelu Messiju so na sedežu Južnoameriške nogometne zveze Conmebol v Paragvaju pripravili slovesni sprejem po osvojitvi naslova svetovnih prvakov. Obenem so razkrili tudi Messijev kip, ki bo v muzeju stal poleg tistih Diega Maradone in Peleja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Čas je bil, da južnoameriška reprezentanca znova postane svetovni prvak," je v ponedeljek na slovesnosti, poimenovani večer zvezd, dejal Messi.

"Izpolnjen sem, to je tisto, kar mi je manjkalo. V nogometu sem dosegel vse. Rad bi se še enkrat zahvalil svojim soigralcem in trenerjem za to lepo darilo. Zdaj ga moram le še do potankosti izkoristiti," je dodal 35-letni zvezdnik iz Rosaria.

Foto: Epa Lionel Messi

AFP piše, da je bila slovesnost zelo čustvena tudi za ostalih 25 igralcev, ki so se decembra v Katarju podpisali pod tretji naslov Argentine po letih 1978 v domovini in 1986 v Mehiki.

V čast nogometašem in članom strokovnega štaba je argentinska pevka Soledad Pastorutti zapela tudi pesem Brindis. Pred leti jo je 42-letnica pela tudi v čast rojaku Maradoni. Pesem je Messi delil tudi na družbenih omrežjih, piše AFP.

"Bilo je razburljivo. Ima močno sporočilo. Da je pesem posvetila tudi meni, je res lepo," je na sedežu Conmebola v Luqueju dejal Messi.

"Ob vseh sporočilih naklonjenosti se sploh še ne zavedamo, kaj zares pomeni biti svetovni prvak," je še zaključil zvezdnik Paris Saint-Germaina, o katerem sta v zmontiranem posnetku z izbranimi besedami govorila tudi pokojna Maradona in Pele.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.