Neymar iz prve roke izvedel, kako se lahko vrne v Barcelono

Foto: Print Screen messi neymar
Argentinec je pripravljen priskočiti na pomoč nekdanjemu soigralcu.
Oglej si celoten članek

Neymar je na izhodnih vratih Paris Saint-Germaina, po za zdaj neuradnih informacijah pa naj bi kariero nadaljeval v Barceloni. Pri uresničevanju tega cilja bo računal na pomoč Lionela Messija, s katerim sta se sestala po koncu polfinalne tekme južnoameriške prvenstva med Argentino on Brazilijo.

Sestanek je bil vnaprej dogovorjen, tema pogovora pa naj bi bila Neymarjeva vrnitev katalonsko prestolnico. Nogometaša sta se po koncu tekme, ki so jo z 2:0 dobili Brazilci, pozdravila na hodniku, a srečanje ni trajalo dolgo. 

Nemyar je kasneje obiskal argentinsko slačilnico, kjer sta se z Messijem pogovarjala o možnosti njegove vrnitev na Camp Nouu.

Brazilčevo slovo od Barcelone je bilo vse prej kot prijateljsko, kmalu po prestopu v PSG pa se je zaradi neporavnanih računov znašel celo na sodišču. Spor se je nanašal na njegov pogodbo, ki jo je sklenil leta 2016 in po kateri naj bi v Barceloni ostal naslednjih pet let. Po dogovoru naj bi v tem času prejel bonuse v višini 26 milijonov evrov.

Barça mu je izplačala prvi obrok v višini 8,5 milijona, nato pa se je nogometaš preselil v Pariz, zato so Katalonci zahtevali povračilo tega zneska, saj naj bi prekršil vsaj dva člena pogodbe. A Neymar denarja ni hotel vrniti in na Barçine pozive odgovoril s protitožbo, s katero je želel od kluba izsiliti izplačilo celotnega bonusa.

Razprtije so takrat dvignile veliko prahu, Neymar pa si je s tem praktično zaprl vrata za morebitno vrnitev. Toda zgodba je dobila nepričakovan preobrat, saj mu v Parizu ni šlo po načrtih, svoje pa so dodale tudi števile poškodbe. PSG ga je neuradno pripravljen prodati, vendar želi zanj iztržiti 250 milijonov evrov, medtem ko Barça noče plačati več kot 200.

Foto: Epa neymar

Neymarju je na pomoč priskočil Messi, poroča Diario GOL, ki razkriva tudi delno vsebino njunega pogovora.

Messijeva beseda ima v Barceloni veliko težo in če kdo, potem lahko on tlakuje pot nekdanjemu soigralcu, s katerim sta skupaj osvojila dva ligaška naslova, ligo prvakov, tri pokale, superpokal in Fifino klubsko svetovno prvenstvo.

Argentinec je Neymarju posredoval dve ključni navodili. V prvi vrsti se mora opravičiti navijačem in vodstvu kluba zaradi načina njegovega odhoda. In drugič, prisostvovati mora srečanju in podpisu pogodbe s predstavniki Barcelone, v pogajanjih pa naj zavzame ponižno vlogo in ne postavlja zahtev, ker si tega v tem trenutku preprosto ne more privoščiti.

Messi mu je še obljubil, da bo javno podprl njegovo vrnitev v Barcelono in mu tako pomagal omehčati tudi najbolj zamerljive podpornike.

Neymarju gre na roko tudi nedavni odstop podpredsednika Jordija Mestra, ki je nasprotoval njegovi vrnitvi. Neuradno naj bi bil odstop povezan prav s pogajanji glede prestopa še vedno najdražjega nogometaša vseh časov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:08 6. Julij 2019.

    ma ne no naj ostane kreten v psg-ju

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.