"Messi si nagrade ni zaslužil"

Foto: EPA
Foto: EPA
Maradona je prepričan, da je Fifa naredila napako, ko je za najboljšega igralca svetovnega prvenstva izbrala Lea Messija.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi je v glasovanju za najkoristnejšega igralca svetovnega prvenstva premagal Thomasa Müllerja, Arjena Robbna in Jamesa Rodrigueza. Argentino je popeljal v finale, na sedmih tekmah pa se je štirikrat vpisal med strelce.

Njegov sloviti predhodnik Diego Maradona, ki je leta 1986 gavče popeljal do zadnjega naslova svetovnih prvakov, je prepričan, da je bil izbor Messija le komercialna poteza Fife. "Messi? Če bi laho, bi mu ponudil tudi nebesa. Vendar ni prav, da nekdo osvoji nekaj kar mu ne pripada samo zaradi nekega marketinškega načrta," je izbor 27-letnega rojaka pokomentiral Maradona.

Ta je bil zelo razočaran ob sinočnjem porazu Argentine: "Zelo mi je žal zaradi moje domovine. Gol Maria Götzeja je bil zelo boleč. V srcu čutim veliko žalost. Menim, da si je na prikazano Argentina zaslužila vsaj streljanje enajstmetrovk. Nemška zmaga je bila posledica nesporazuma v argentinski obrambi."

Legendarnega nogometaša je ob dvoju še najbolj zmotila poteza selektorja Alejandra Sabelle, ki se je ob polčasu odločil za menjavo Ezequiela Lavezzija, v igro pa je vstopil Sergio Agüero.  Slednji je sicer Maradinin zet: "Lavezzijeve zamenjave preprosto ne razumem. Fantastično je igral na krilu. Kun Aguero se ni približal njegovemu učinku. Na tem turnirju ni bil pravi."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.