Messi tokrat izjemoma brez učinka

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Peruja so v tekmi južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji favoriziranim Argentincem odščipnili dve točki (1:1). Prvi zvezdnik gavčev Lionel Messi je bil tokrat netipično zadržan.
Oglej si celoten članek

V noči na sredo so bile čez lužo na sporedu tudi tekme južnoameriških kvalifikacij za nogometno svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji.

Peru je doma igral neodločeno 1:1 proti Argentini, Paragvaj je moral z 0:2 priznati premoč Venezueli, Urugvaj in Ekvador sta prav tako remizirala z 1:1, Čile pa je proti Kolumbiji klonil z 1:3.

Peru je pred 40.000 gledalci v Limi v vodstvo popeljal Carlos Zambrano v 22. minuti, Gonzalo Higuain pa je v 37. izenačil. Veliko smole je imel Claudio Pizarro, ki je v 3. minuti zapravil enajstmetrovko in bi lahko domačim priboril pomembno vodstvo pred nadaljevanjem tekme. Argentinski zvezdnik Lionel Messi še ni v formi, saj je bil na sredini igrišča precej neopazen, do zaključkov v napadu pa sploh ni prihajal.

Venezuela je v gosteh z 2:0 premagala Paragvaj, z dvema zadetkoma v 44. in 67. minuti pa je bil uspešen Salomon Rondon. Urugvaj in Ekvador sta se z zadetki Edinsona Cavanija in Felipeja Caiceda razšla z remijem, Čile pa je Kolumbiji moral priznati premoč z 1:3, čeprav je domačim Matias Fernandez v 42. minuti zagotovil vodstvo. A so nato v drugem polčasu zadeli James Rodriguez (58.), Radamel Falcao (73.) in Gutierrez (76.) in zmaga je odšla v Kolumbijo.

V kvalifikacijah s 14 točkami še naprej vodi Argentina, Kolumbija in Ekvador imata po 13 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.