Messi trenira deset ur na dan: vse za povratek

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Lionel Messi v Buenos Airesu nadaljuje okrevanje po poškodbi stegenske mišice. Trenira dvakrat na dan, ki ga začne že ob 8.30. Vse za to, da bi se vrnil že januarja.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je okrevanje po novi poškodbi stegenske mišice "prevzel na lastna pleča", v četrtek poroča katalonski dnevnik Sport. Zvezdnik Barcelone se trenutno nahaja v Buenos Airesu, natančneje v Ezeizi, kjer pod budnim očesom zdravnikov Argentinske nogometne zveze (AFA) opravlja drugo etapo zdravljenja, po katerem naj bi se na zelenice vrnil že januarja.

"Leto 2014 si želi z vsemi možnimi orodji začeti dovolj pripravljen, da bi pokazal svoje najboljše igre v majici Barcelone," piše Sport. "V Argentini je Rosarijec svojo dnevno rutino povsem podredil rehabilitaciji. Od takrat, ko se zbudi, do takrat, ko položi glavo v blazino. Brez hitenja. Brez nepotrebnega pritiska. Ampak z odločnostjo, ki kaže na njegovo prepričanje in željo. V svoji deželi se želi 'la Pulga' pripraviti na povratek s polno 'mašino'."

Med prvimi "v pisarni"

Katalonski kolegi pišejo o izjemni želji Messija, ki v pisarne AFA v Ezeizi ne prihaja pozneje kot ob 8.30 zjutraj, ko se tam nahajajo šele prvi zaposleni, s katerimi zvezdnik svetovnega nogometa že pred prihodom trenerjev in fizioterapevtov pije mate (čaj) ali zajtrkuje v prvem nadstropju.

Jutranje delo je večinoma namenjeno kineziologiji in fizioterapiji, kasneje pa pridejo na vrsto vaje na zelenici (tudi z žogo), ki jih nadzira kineziolog Luis García, profesor Alejandro Blanco in doktor Daniel Martínez.

Počiva le ob nedeljah

Vsak dan opravi dva treninga, med katerima obvezno "siesto" opravi kar v t. i. bunkerju, ki se nahaja v prostorih nogometne zveze, dodaja Sport. Večkrat se pomeni tudi s selektorjem Alejandrom Sabello, s katerim bosta v petek gotovo pospremila žreb skupin za svetovno prvenstvo v sosednji Braziliji, kjer bodo Argentinci z Messijem na čelu merili visoko. V svoje domovanje v Buenos Airesu se kapetan reprezentance odpravi šele, ko je na uri že 19.00.

"Vsak dan preživi polnih deset ur in pol v prostorih AFA," pišejo Katalonci. "Pride, ko se sonce šele dobro dvigne, odide pa, ko se že začne večeriti. Skupno 52 ur in pol na teden, če pa štejemo še ure v 'bunkerju', potem to nanese skoraj 58 ur. Messi počiva le ob nedeljah."

Kmalu obisk zdravnikov Barçe

V zadnjih dneh naj bi k njemu pristopili tudi sramežljivi člani argentinske reprezentance U-20, ki prav tako trenirajo na številnih pomožnih zelenicah v Ezeizi. Dobili so tudi nekaj fotografij in vljudnih pogovorov ter izmenjali številne anekdote, Messi pa skupaj z AFA zdaj čaka na obisk doktorja Barcelone Ricarda Prune, ki bo v Buenos Aires priletel z desno roko trenerja Gerarda Martina, Elviem Paolorossom.

Skupaj z zvezdnikom Blaugrane bodo opravili nekaj preizkusov njegove pripravljenosti in tudi magnetno resonanco, ki bo preverila zdravljenje okrog 6 cm dolge razpoke. V zadnjih dneh se je namigovalo, da bi lahko Messi zaigral že 26. decembra, ko bo na sporedu tekma v čast njegovemu nekdanjemu soigralcu pri Barceloni Gabrielu Militua je njegov tabor informacijo že zanikal.

Najboljše šele prihaja

"Je dobro razpoložen. Prepričan. Navdušen. In zadovoljen. Messi je pokazal takšno željo po delu, da njegovo obnašanje navdušuje vse, povezane z Barcelono. Najboljše šele prihaja," še zaključujejo pri Sportu. 

Barcelona, ki nestrpno čaka na povratek najboljšega posameznika, po dveh zaporednih porazih v petek igra pokalno tekmo z nižjeligašem Cartageno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.