Messi trikrat podal, Oblak in Handanović uspešna

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona je na tekmi 29. kroga visoko premagala Getafe (6:0). Atlético Madrid je brez težav ugnal Deportivo (3:0). Inter Samirja Handanovića se je ubranil napadov Bologne (2:1).
Oglej si celoten članek

Barcelona je na Camp Nouu premagala Getafe (6:0) in na ligaški lestvici zadržala osem točk prednosti pred Atlético Madridom. Katalonci so povedli v osmi minuti z avtogolom Juana Rodrigueza. V 19. minuti je po asistenci Lionela Messija na 2:0 povišal Munir.

Messi je bil znova na delu v 32. minuti, ko je podal za zadetek Neymarja, osem minut kasneje pa se je še sam vpisal med strelce. Neymar je v 51. minuti zabil za 5:0, končni rezultat pa je še pred iztekom ene ure igre postavil Arda Turan.

Messi je prvič v karieri prispeval tri podaje na tekmi španskega prvenstva in lahko bi jih bilo še več, če bi Neymar izkoristil še kakšno od številnih uporabnih žog z noge argentinskega napadalca.
Messi je imel v 11. minuti na voljo strel z bele točke, vendar je vratar Vicente Guaita Panadero njegov poskus ubranil.

Atlético Madrid je na čelu z Janom Oblakom premagal Deportivo (3:0). Slovenski reprezentančni vratar je odigral celo tekmo. V osmi minuti je varovance Diega Simeoneja v vodstvo popeljal Saul, v nadaljevanju pa sta se med strelce vpisala še Antoine Griezmann in Angel Correa.

V angleški Premier League so bile na sporedu tri tekme. Norwich City in Manchester City sta se razšla z neodločenim izidom (0:0), AFC Bournemouth pa je premagal Swansea City (3:2). Southampton je bil na gostovanju boljši od Stoke Cityja.

Na delu so bile tudi štiri ekipe italijanske Serie A. Empoli in Sampdoria sta vpisala po točko (1:1), Inter pa je premagal Bologno (2:1). V dresu nerazzurrov je celo tekmo v vratih odigral Samir Handanović.

Španska liga, 29. krog:

Barcelona : Getafe 6:0 (4:0)
Celta Vido : Real Sociedad 1:0 (1:0)
Atlético Madrid : Deportivo La Coruna 3:0 (1:0)

Angleška liga, 30. krog:

Norwich City : Manchester City 0:0 (0:0)
AFC Bournemouth : Swansea City 3:2 (1:1)
Stoke City : Southampton 1:2 (0:2)

Italijanska liga, 29. krog:

Empoli : Sampdoria 1:1 (0:1)
Inter : Bologna 2:1 (0:0)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.