Messi vreden dvakrat več od Ronalda

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarski inštitut CIES Football Observatory je objavil analizo vrednosti nogometašev v petih najmočnejših evropskih ligah in prišel do zaključka, da je Lionel Messi vreden dvakrat več kot Cristiano Ronaldo.
Oglej si celoten članek

Neskončnim primerjavam med najboljšima nogometašema zadnjih let, Cristianom Ronaldom in Lionelom Messijem, ni videti konca. Švicarski inštitut CIES Football Observatory, ki se ukvarja s poglobljeno statistično analizo nogometnih igralcev, je objavil raziskavo o najvrednejših nogometaših.

Na vrhu seznama se je znašel Lionel Messi, čigar vrednost znaša med 217 in 253 milijonov evrov, kar je dvakrat več, kot naj bi bil vreden Cristiano Ronaldo. Švicarski raziskovalci v svoji analizi poskušajo določiti vrednost vseh igralcev v petih največjih evropskih nogometnih ligah.

Pri analizi upoštevajo starost, pretekle dosežke, sklenjeno pogodbo, igro, nogometni klub in reprezentančne nastope. Messiju v prid govorijo njegove predstave na nogometnih zelenicah in astronomska odškodnina, ki bi jo moral za njegov prestop izplačati katerikoli nogometni klub.

Na drugem mestu je Cristiano Ronaldo, čigar vrednost ocenjujejo na 102 do 118 milijonov evrov. ''Večja možnost je, da Cristiano zapusti Real, kot pa da Messi zapusti Barcelono, predvsem zaradi cene, ki je izven dosega potencialnih ponudnikov, z izjemo norih investitorjev,'' je povedal Rafaele Poli, eden izmed avtorjev omenjene študije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.