Messi, Xavi, Ronaldo ali kdo drug?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Lionel Messi, Xavi Hernández (oba Barcelona) in Cristiano Ronaldo (Real Madrid) so glavni kandidati za nagrado za najboljšega evropskega nogometaša leta, ki jo podeljuje Evropska nogometna zveza (Uefa). Slednja je sporočila, da bo zmagovalca razglasila 25. avgusta na žrebu Lige prvakov v Monaku, o njem pa so odločali mediji.
Oglej si celoten članek

Lionel Messi, dvakratni najboljši svetovni nogometaš po izboru Fife, je v minuli sezoni dosegel 53 golov ter skupaj s Xavijem pomagal Barceloni do zmage v Ligi prvakov in španskega naslova. Cristiano Ronaldo pa je bil s 40 goli prvi strelec španskega prvenstva, medtem ko je njegov Real Madrid v polfinalu Lige prvakov izpadel prav proti Barceloni.

O zmagovalcu je odločala skupina novinarjev iz vsake od 53 članic Uefe, ki so nogometašem podeljevali glasove, v ožji izbor pa je prišla omenjena trojica zvezdnikov. Uefa je nagrado ustanovila, potem ko je francoski magazin France Football svojo tradicionalno evropsko nagrado združil s Fifinim izborom za najboljšega nogometaša sveta.

Uefa pa je že razglasila nogometaše, ki so se v glasovanju novinarjev (izbirali so po tri najboljše; prvi je dobil pet točk, drugi tri in tretji po eno) zvrstili na mestih od četrtega do 10.

Četrti je bil še en nogometaš Barcelone Andrés Iniesta s 33 točkami, sledijo pa mu Falcao (Porto; 17 točk), Wayne Rooney (Manchester United; 15), Nemanja Vidić (Manchester United; 5), Zlatan Ibrahimović (Milan; 4), Gerard Pique (Barcelona; 4) ter Manuel Neuer (Schalke 04; 3), ki pa se je medtem že pridružil münchenskemu Bayernu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.