Messi zabil dva, še sedem do rekorda

Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Barcelona : Real Zaragoza) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Foto: Žurnal24 deportivo coruna levante javier camunas nabil el zhar Foto: Žurnal24 deportivo coruna levante alex bergantinos
Nogometaši Barcelone so v 12. kolu španske nogometne lige nadaljevali svoj zmagoviti niz, ko so s 3:1 doma premagali Real Zaragozo. Ponovno je blestel Lionel Messi, ki je dosegel dva zadetka. Real Madrid je na Santiagu Bernabéu visoko s 5:1 premagal Atletic Bilbao.
Oglej si celoten članek

V tretji minuti tekme je prvič poskusil Lionel Messi, ki ni uspel izkoristiti podaje Jordija Albe. Katalonci so na igrišču zagospodarili že v začetnih minutah, gostujoča obramba pa se je trudila prekinjati ideje, ki so jih tvorili Xavi Hernández, David Villa in Messi. Enosmerni promet je trajal vse do devete minute, ko je prodrl Carlos Arnada, nogometaša Zaragoze pa je ustavila dvignjena sodnška zastavica.

Gostje so se do 15. minuti nekako unesli, poskušala sta José Movilla in Apoño, manjkala pa je samo še eksekucija. V 16. minuti je Barço v vodstvo popeljal kdo drug kot Messi, ki je zadel iz neposredne bližine. Zapravljeno priložnost Franca Zuculinija, ki bi lahko izenačil v 22. minuti, je dve minuti kasneje popravil Paco Montañés.

Lahko bi bil gasilec ...

Nekdanji mladinec Barcelone je zadel s strelom izven kazenskega prostora in še enkrat potrdil hipotezo o prebojnosti katalonske obrambe. Tako je zaokrožil nekaj neverjetnih mesecev v svoji karieri. Potem, ko je leta 2006 zapustil Camp Nou, kjer mu je takratni trener Frank Rijkaard sicer namenil nekaj priložnosti, je ob igranju za B-ekipo Villarreala že razmišljal o upokojitvi in začetku kariere gasilca.

Njegove predstave pri drugoligašu Alcorcónu je letos opazila Zaragoza in ga pripeljala nazaj v prvo ligo, po nekaj odličnih tekmah pa jo je v soboto zagodel še nekdanjim delodajalcem. Veselje gostov pa ni trajalo dolgo, saj je po podaji Messija vratarja Roberta premagal Alex Song in Barço popeljal nazaj v vodstvo. Še eno priložnost za goste je zapravil Aranda, medtem ko so na igrišču v tradicionalnem slogu podajo za podajo nizali Andrés Iniesta, Xavi in Messi. Barcelona je prevladovala tudi v zaključku polčasa, Zaragoza pa je poskušala iz protinapada.

Podaja, podaja, podaja

Barcelona je drugi polčas začela enako kot prvega, prvi pa so zapretili gostje, ko je s protinapada mimo vrat sprožil Montañes. V 52. minuti je Xavi neuspešno podal Villi, Iniestin poskus predaje žoge Messiju pa je prekinil Movilla. Zaragoza je uspela odločneje pritisniti, a kaj ko je v 60. minuti spet zablestel čudežni deček, ki je s strelom v spodnji kot dosegel že drugi gol na tekmi in se izenačil z devetim najboljšim strelcem v zgodovini španske nogometne lige.

Videlo se je, da sta Gerard Piqué in Carles Puyol ponovno vnesla mir v obrambno vrsto Barcelone, medtem ko so ostali s kopico kratkih podaj žogo zadrževali v svojih nogah. Priložnost za nov gol je v 69. minuti zapravil Cristian Tello, šest minut kasneje pa je z igrišča odšel Puyol. Kapetan je prikazal odlično predstavo in lahko rečemo, da je uradno nazaj. Zaragoza je še naprej poskušala, a vsak njihov poskus so Katalonci uspešno odbili. V 80. minuti je prečko po strelu z velike razdalje zatresel Iniesta. Nevaren prodor Zaragoze je v 86. minuti zaustavil Piqué. Katalonci so se na koncu veselili še enajste zmage v dvanajstih obračunih.

Realova petarda Bilbau

Foto: EPA (Real Madrid : Atletic Bilbao) Real Madrid je v prepričljivem slogu odgovoril na zmago Barcelone, ki je doma s 3:1 premagala Real Zaragozo. Varovanci Joséja Mourinha so s 5:1 nadigrali Athletic Bilbao in ohranili zaostanek osmih točk za vodilnimi Katalonci.

Madridčani so po pol ure igre že vodili z 2:0, tri minute kasneje pa je še tretji gol za beli balet prispeval Karim Benzema. Bilbao je še pred koncem prvega polčasa uspel doseči častni zadetek, ko je z neposredne bližine Ikerja Casillasa mairal Ibai Gomez. Vsakršno upanje za veliki povratek gostujoče ekipe je v 56. minuti pokopal Mesut Özil, ki je s protinapada povišal na 4:1. Končnih 5:1 je v 72. minuti postal Sami Khedira. Real je do konca srečanja prevladoval na igrišču, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Španska liga, 12. kolo:

Osasuna : Málaga 0:0

Valencia : Espanyol 2:1 (1:1)
Viera (16), Soldado (90/11m); Longo (31)

Barcelona : Zaragoza 3:1 (2:1)
Messi (16, 60), Song (28); Montanes (23)

Real Madrid : Athletic Bilbao 5:1 (3:1)
Aurtenetxe (12/a.g.), Ramos (30), Benzema (32), Özil (56), Khedira (72); Gomez (42)

Deportivo La Coruna : Levante 0:2 (0:1)
Martins (40), Barkero (82)
RK: Aranzubia (69/Deportivo); Munoz Lopez (54/Levante)

Celta de Vigo : Mallorca 1:1 (0:1)
Park (56); Hemed (22)

Getafe : Valladolid 2:1 (0:1)
Alexis (74), Lafita (78); Óscar (45)

Granada : Atlético Madrid 0:1 (0:0)
Arda Turan (61)
RK: Mario Suárez (71/Atlético)

Sevilla : Real Betis 5:1 (4:0)
Reyes (1, 33), Fazio (5), Rakitić (90); Rubén Castro (66)
RK: Pérez (62/Betis)

Real Sociedad : Rayo Vallecano 4:0 (2:0)
Vela (31, 33), Mikel González (61), "Chori" Castro (77)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.