Messi znova rešil Barco

Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona se je pebila v četrtfinale španskega pokala.
Oglej si celoten članek

Barcelona je na prvem dvoboju z Athletic Bilbaom izgubila z 1:2, na povratnem dvoboju pred domačimi gledalci pa je tako za preboj med osmerico najboljših v kraljevem pokalu potrebovala zmago z 1:0 ali z dvema goloma naskoka.

V večjem delu prvega polčasa so se Baski zelo uspešno branili, čeprav je sodniška trojka naredila napako in v 26. minuti napačno razveljavila zadetek domačih. Stranski sodnik je dvignil zastavico ob vtekanju Neymarja, ki pa ni bil v prepovedanem položaju, v nadaljevanju akcije pa je podal do Luisa Suareza, ki je le še poslal žogo v prazen gol.

A brazilsko-urugvajska naveza je udarila že slabih deset minut kasneje. Tokrat je na levi strani kazenskega prostora v ogenj Neymarja poslal Lionel Messi, Brazilec je okroglo usnje poslal na drugo stran šestnajsterca, kjer ga je z volejem pričakal Suarez. To je bil njegov 100. gol v 120, nastopu za Barcelono.

Že na začetku drugega polčasa je Neymar kar dolgotrajno sušo brez zadetka prekinil z golom iz enajstmetrovke, prekršek je bil storjen prav nad Brazilcem, a so Baski zaostanek znižali že čez dve minuti. Ob končnem rezultatu 2:1 bi o potniku v četrtfinale sicer odločali podaljški in morda tudi enajstmetrovke. A to je v 78. minuti z novim izjemnim zadetkom iz prostega strela preprečil Messi.

 

Kraljevi pokal, osmina finala:

Atletico Madrid : Las Palmas  2:3 (0:0) /2:0/
Griezmann 49., Correa 61.; Livaja 57., 89., Garcia 92.

Alaves : Deportivo 1:1 (1:0) /2:2/
Mendez 45.; Arribas 62.

Cordoba : Alcorcon  1:2 (1:0) /0:0/
Piovaccari 9.; Rodriguez 51., Alejo 68.

Villarreal : Real Sociedad  1:1 (1:1) /1:3/
R. Soriano 45.; Oyazabal 15.

Barcelona : Athletic Bilbao 3:1 (1:0) /1:2/
Suarez 36., Neymar 48./11-m, Messi 78.; Saborit 51.

Četrtek:
Celta Vigo - Valencia  /4:1/
Eibar - Osasuna  /3:0/
Sevilla - Real Madrid  /0:3/

/.../ - izidi prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.