Mestni derbi Realu, junaka Rodrygo in Valverde

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaši Real Madrida nadaljujejo niz zmag na začetku sezone. V mestnem derbiju v Madridu so premagali Atletico Madrid z 2:1 in vpisali deveto zaporedno zmago oziroma šesto v španskem prvenstvu, kjer v tej sezoni ne poznajo poraza.
Oglej si celoten članek

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki se je po štirinajstdnevni odsotnosti zaradi poškodbe vrnil med vratnici, je moral dvakrat po žogo v svojo mrežo. Mestni derbi na Metropolitanu so bolje pričeli nogometaši Reala. Po krasni podaji vezista Auréliena Tchouamenija, ki je poleti okrepil galatkike – prišel je iz Monaca –, se je s strelom 's prve' izkazal brazilski mladi napadalec Rodrygo. Za evforijo gostujočih navijačev pri mestnem rivalu je v 36. minuti poskrbel še en Južnoameričan, in sicer Urugvajec Federico Valverde. Končni izid tekme (1:2) je v 83. minuti postavil Mario Hermoso.

Real Madrid ima po šestih tekmah 18 točk, dve več od Barcelone, ki je v soboto doma premagala Elche s 3:0, ter še eno več od Betisa, ki ima pet zmag in poraz.

Po reprezentančnem premoru v začetku oktobra bo Atletico Madrid gostoval pri Sevilli, ki je v uvodnih šestih krogih zabeležila le eno zmago, Real Madrid bo gostil Osasuno, Barcelono pa čaka pot na Mallorco.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.