Uspeh kariere za Meto Hrovat, Shiffrinova nepremagljiva

Foto: Epa Meta Hrovat je v drugi vožnji izgubila pet mest.
Foto: Epa Meta Hrovat je v drugi vožnji izgubila pet mest.
Alpske smučarke so se merile na slalomu v finskem Leviju, na katerem sta do točk prišli dve Slovenki. Organizatorjem jo je rahlo zagodlo vreme.
Oglej si celoten članek

Slalom v Leviju, ki je bil zaradi vetra skrajšan in prestavljen za 45 minut, je dobila Mikaela Shiffrin, Američanka je vodila že po prvi vožnji. Na svojem 61. slalomu v svetovnem pokalu je prišla do že 33. zmage v tej disciplini, skupno 44. v beli karavani. Shiffrinova je dobila 24 od zadnjih 30 slalomov. Drugo mesto je osvojila Slovakinja Petra Vlhova (+0,58), tretja po prvi vožnji, na najnižjo stopničko se je z napadom v finalu povzpela Avstrijka Bernadette Schild (+0,79). Drugouvrščena po prvi vožnji Švedinja Frida Hansdotter (+0,81) je padla na četrto mesto.

Najboljša Slovenka Meta Hrovat je po prvi vožnji zasedala sedmo mesto z dobro sekundo zaostanka za vodilno Shiffrinovo. V finalu je mlada Slovenka nastopila bolj previdno in padla na končno 12. mesto (+2,23). Maruša Ferk je bila po prvi vožnji 22., na drugi progi je zadržala omenjeno pozicijo (+3,08). Brez točk sta ostali Ana Bucik in Klara Livk.

Foto: Epa Vlhova Shiffrin Schild Levi

Hrovatova navdušila na prvi progi

Prvo vožnjo slaloma so morali prireditelji zaradi vetra skrajšati, prestavili so tudi začetek tekme za 45 minut. V specifičnih razmerah se je najbolje odrezala prva favoritinja, Američanka Mikaela Shiffrin. Najbolj se ji je približala Švedinja Frida Hansdotter (+0,14), na tretje mesto se je zvrstila Slovakinja Petra Vlhova (+0,59). 

Od Slovenk je s prvo vožnjo najhitreje opravila Meta Hrovat, s številko 33 se je zavihtela vse do sedmega mesta (+1,01). Z 18. mestom najboljša Slovenka na uvodnem veleslalomu v Söldnu je ob prvem merjenju vmesnega časa bila celo desetinko sekunde hitrejša od vodilne Američanke, ob prihodu v cilj pa je z zaostankom 1,01 sekunde postavila sedmi čas. Pred 20-letnico iz Kranjske Gore, ki je poskrbela za največje presenečenje prve vožnje, si je drugo vožnjo zagotovila tudi skoraj deset let starejša Maruša Ferk, ki je startala s številko 21, na progi pa se je zadržala 1,84 sekunde dlje od Shiffrinove za 22. čas.

Brez finalne vožnje je ostala Ana Bucik. S startno številko 20 je imela najboljše izhodišče od štirih Slovenk na startu, a je bila na kratki progi z zaostankom 2,29 sekunde (33.) prepočasna, da bi si zagotovila še en nastop. Za drugo vožnjo je bila prepočasna tudi Klara Livk, 63. na startu, ki si je nastop v Leviju zagotovila v internih kvalifikacijah, v katerih je bila boljša od Neje Dvornik. Livkova je zaostala 3,65 sekunde za 51. mesto.

V nedeljo bo v Leviju še moški slalom z dvema Slovencema na startu Žanom Kranjcem in Štefanom Hadalinom.

Slalom (Ž), Levi:

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 1:32,61
2. Petra Vlhova (Slk) +00,58
3. Bernadette Schild (Avt) +00,79
4. Frida Hansdotter (Šve) +00,81
5. Wendy Holdener (Švi) +00,85
...
12. Meta Hrovat (Slo) +02,23
22. Maruša Ferk (Slo) +03,08
...
33. Ana Bucik (Slo)
51. Klara Livk (Slo)
...

Skupni seštevek SP (2): 

1. Mikaela Shiffrin (ZDA) 160 točk
2. Tessa Worley (Fra) 100
3. Wendy Holdener (Švi) 81
4. Federica Brignone (Ita) 80
 . Petra Vlhova (Slk) 80
...
16. Meta Hrovat (Slo) 35
36. Maruša Ferk (Slo) 9
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.