Metla Bostona, Orlando na pragu izpada

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Amere Stoudemire Foto: Žurnal24 Rajon Rondo Foto: Žurnal24 Ray Allen in Landry Fields Foto: Žurnal24 Ronny Turiaf in Jermaine O'Neal Foto: Žurnal24 Rajon Rondo in Amere Stoudemire Foto: Žurnal24 Rajon Rondo Foto: Žurnal24 Amare Stoudemire Foto: Žurnal24 Paul Pierce Foto: Žurnal24 Jamal Crawford Foto: Žurnal24 Al Horford in Ryan Anderson Foto: Žurnal24 Joe Johnson in Dwight Howard Foto: Žurnal24 Howard in njegovi Magici so prva višjerangirana ekipa, ki pakira kovčke. (Foto: Foto: Žurnal24 Hilton Armstrong in Dwight Howard Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Evan Turner Foto: Žurnal24 Evan Turner Foto: Žurnal24 Evan Turner Foto: Žurnal24 Razočarani Dwyane Wade in veselje na klopi Sixersov ob zmagi slednjih za znižanj Foto: Žurnal24 Hilton Armstrong in Dwight Howard
Kar ni uspelo Heatom, je Celticsom. Tako imenovana metla - napredovanje s 4:0. Knicks so premagali s 101:89. Tretji udarec Magicom so prizadejali Hawks. Hornets so izenačili v seriji z Lakers.
Oglej si celoten članek

Pa pravite, da Orlando ni precenjen
Opravičila navijačem Orlando Magicov še naprej nisem dolžen
. Na četrti tekmi so jih Atlanta Hawks še tretjič premagali (88:85). To je bila še ena tesna tekma, Joe Johnson pa je na koncu prevzel breme pritiska in s štirimi zadetimi prostimi meti v zadnjih 20 sekundah Čarovnijo postavil v zelo nezavidljiv položaj. Še enkrat več je blestel Jamal Crawford (25 točk), ki bi očitno rad dokazal, da bi nagrada za najboljšega šestega igralca morala biti njegova. "Za to sta plačana. Zanašamo se na Joeja in Jamala, da bosta v težkih situacijah poskrbela za nas in to sta spet storila," je dejal njun soigralec Josh Smith. Hawksi lahko serijo končajo že v torek, trenerju Magicov Stanu van Gundyju pa ni treba posebej razmišljati, kaj gre narobe: "Jamal igra z neverjetno samozavestjo. Vse, kar vrže, ve, da bo šlo noter. Pri nas je ravno nasprotno. Imamo dobre strelce, a nimajo pojma, če bo šla žoga skozi obroč." In res ne gre. Njihov met je le 40-odstoten. Hedo Turkoglu je zadel dva meta od dvanajstih, Quentin Richardson, ki je menjal supsendiranega Jasona Richardsona, tri od petih, Jameer Nelson tri od 12. Dwight Howard sam pač ne more zmagati.

Paulov večer
Niti Los Angeles Lakers še ne spijo mirno. S 27 točkami, 15 podajami in 13 skoki jih je Chris Paul spravil na kolena. Serijo so na 2:2 v domači dvorani izenačili z rezultatom 93:88. Tekma je bila odločena devet sekund pred zadnjo sireno, ko je Paul s svojo 15. asistenco našel Jarretta Jacka in ta je zadel za 90:86. Spet so se pokazale slabosti Jezernikov: če Kobe Bryant ne zadeva (brez koša v prvem polčasu in na koncu metu pet proti 18), težko zmagajo; ob tem pa so imeli ponovno le 17 asistenc (Hornets 25). Da je rana še hujša, jim je 19 točk dal njihov nekdanji soigralec Trevor Ariza.

Kot da Miami ni želel zmagati
Miami Heat
so bili toliko boljši od Philadelphie 76ers, da so si lahko dovolili eno ležerno četrtino na tekmo, ne pa tudi dveh in pol na četrtem srečanju tega dvoboja prvega kola končnice. S 86:82 so 76ers izsilili vsaj še eno tekmo v Miamiju. Kako se je razpletalo? Prednost Sixersov je v začetku druge četrtine znašala že 16 točk, nakar so Heati resno zaigrali v obrambi, to jih je povedlo v hitre protinapade in po delnem izidu 18:2 so v 42. minuti izenačili na 41:41. Alley-oop Dwyana Wade do LeBrona Jamesa za vodstvo 45:41 je utišal Wells Fargo Center. S 17 točkami je v prvem polčasu izstopal Wade, a domači so na odmor odšli z upanjem, da serija še ni odločena – na semaforju je bilo 46:47.

Tretjo četrtino bi z eno besedo opisali kot obupno. Miami je zadel le pet metov iz igre, Philadelphia pa šest. Ne, obramba ni bila tako dobra, manjkalo je energije in želje po zmagi (65:64). Za zadnjo četrtino so oboji prestavili prestavo višjo, a nihče ni naredil večje razlike. In ko smo že mislili, da spremljamo najslabšo tekmo te super zanimive končnice, so za nor zaključek poskrbeli domači. Dali so 10 zaporednih točk, od tega trojki mladeniča Jrue Holidday in Lou Williams, in Sixers so osem sekund pred koncem povedli za dve in zmagali. Williams je bil ob novincu Evanu Turnerju s 17 točkami najboljši strelec Sixersov, pri Heatih pa z 31 tičkami James. Slednji je dal skupaj z Wadom in Chrisom Boshom 65 točk, ostali člani Vročice pa so bila hladni (le 17 točk). Za primerjavo: klop Philadelphie je dala 36 točk.

Metla Bostona v New Yorku
Kar ni uspelo Chicago Bullsom in Heatom, je uspelo vsaj Boston Celticsom. V Madison Square Gardnu so za napredovanje s 4:0 v zmagah New York Knickse premagali še četrtič, tokrat s 101:89. Večji del posla so naredili že v prvem polčasu, ki so ga dobili za 17 točk. New York je imel po 24 minutah le 23-odstoten met in mizernih sedem asistenc. Ko je Paul Pierce drugi polčas odprl s trojko, so bili domači v izgubljenem položaju – 38:58. Ali pa tudi ne! V nadaljevanju so le začeli zadevati, Mike D'Antoni pa je Toneyja Douglasa, ki je pogorel v napadu in obrambi, končno zamenjal z izkušenim 36-letnim Anthonyjem Carterjem, ki je vnesel nekaj energije v napad in vsaj delno zaustavil Rajona Ronda, ki tako mojstrsko organizira igro Bostona. Pred zadnjo četrtino je bilo tako le še 10 točk razlike, sedem minut pred koncem pa je Carter s svojim četrtim košem (trojko) domače približal na pet točk (83:88). Za dokončen preobrat pa je New Yorku zmanjkalo kvalitet. Ko je Kevin Garnett minuto pred koncem zadel za 99:86, je bilo vsega konca. Garnett je bil s 26 točkami, devetimi skoki in odlično igro v obrambi najboljši igralec tekme. 

Kratkohlačniki (brez zmage v končnici že 10 let) so se izkazali za najslabše moštvo v končnici, le na prvi tekmi so igrali dobro. Kaj je šlo narobe? Poškodba Chaunceyja Billupsa, ki je izpustil zadnje tri tekme. Douglas je kot njegova menjava povsem odpovedal. Zaradi težav s hrbtom ni bil pravi Amare Stoudemire. Landry Fields je neopazen, odkar je v New Yorku Carmelo Anthony. Rezervisti so le povprečni košarkarji za ligo NBA (kdo dovoli metati Billu Walkerju?!). Anthony (tokrat 32 točk) sam pa pač ni mogel izvleči niti ene zmage. Seveda pa metla ni le posledica slabe igre Knicksov, Celtics igrajo mnogo bolje, kot smo pričakovali. Težave s centri? Za zdaj niso opazne, še Nenad Krstić je tokrat igral bolje. Garnett, Pierce in Ray Allen so zanesljivi kot vedno, izstopata pa predvsem Rondo, ki igro organizira z odliko. Tudi rezervisti so vedno boljši.

Liga NBA, končnica, prvo kolo:

Vzhod

Philadelphia 76ers : Miami Heat 86:82 /1:3/
Turner in Williams  po 17, Igoudala 16, James 31, Wade 22, Bosh 12

New York Knicks : Boston Celtics 101:89 /0:4/
Anthony 32, Stoudemire 19, 12 sk.; Garnett 26, 9 sk., Rondo 21, 12 as.

101:89 /0:4/
Anthony 32, 9. sk, Stoudemire 19, 12 sk., Carter 11; Garnett 26, 9 sk., Rondo 21, 12 as.

 Atlanta Hawks : Orlando Magic 88:85 /3:1/
Crawford 25, Johnson 20, Horford 14, 12 sk.; Howard 29, 17 sk., Arenas 20

V noči na sredo:
Chicago Bulls - Indiana Pacers /3:1/

Zahod

New Orleans Hornets : Los Angeles Lakers 88:93 /2:2/
Paul 27, 15 as., 13 sk., Ariza 19; Bryant 17, Gasol in Artest po 16

V noči na torek:
Dallas Mavericks –  Portland Trail Blazers /2:2/
Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs /2:1/
Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder /0:3/

* V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.