Ne Roglič ali Pogačar, danes je eksplodiral še en Slovenec

Foto: Epa Søren Kragh Andersen
Še ena izjemna uvrstitev slovenskih kolesarjev.
Oglej si celoten članek

Luka Mezgec je prišel do svoje najboljše etapne uvrstitve na dirki po Franciji. Kolesar ekipe Mitchelton-Scott je dobil sprint glavnine, ki pa jo je na žalost slovenskih ljubiteljev kolesarstva dva kilometra pred ciljem s samostojnim napadom presenetil Sunwebov Søren Kragh Andersen.

"Je nekaj grenkega priokusa. V kolesarstvu je pač tako, da je drugi pravzaprav prvi poraženec," je za nacionalno televizijo takoj po etapi dejal Mezgec.

V zadnjih kilometrih so glavnino z napadi preizkušali številni kolesarjii, Danec pa je skočil, ko so najboljši ujeli njegovega moštvenega kolega Marca Hirschija. Vsi ostali so ciljno črto prečkali s 15 sekundami zaostanka, na čelu je bil Mezgec, za njim pa sta se zvrstila Simone Consonni (Cofidis) in Peter Sagan (Bora-Hansgrohe). Z istim časom sta ciljno črto prečkala tudi nosilec rumene majice Primož Roglič in vodilni v razvrstitvi mladih kolesarjev Tadej Pogačar.

Kolesarja Jumbo-Visme in UAE Team Emirates tako tudi po 14. od 21. etap loči 44 sekund, tretje mesto pa zaseda Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers), ki je celo poskušal napasti na krajšem vzponu v Lyonu ob koncu etape, a je Roglič hitro prekrižal njegove načrte. Lanski zmagovalec zaostaja 59 sekund za 30-letnim nekdanjim smučarskim skakalcem.

Favorizirani kolesarji, med njimi tudi Roglič, so pred etapo v izjavah pričakovali, da bo 14. etapo zaznamoval pobeg manjše skupine, ki jo bo glavnina lahko nadzorovala ali pa ji dopustila etapno zmago. Drugačne načrte pa sta imeli predvsem dve moštvi, Bora-Hansgrohe si je želela zaplesti boj za zeleno majico najboljšega sprinterja, poljski CCC pa je z olimpijskim prvakom Belgijcem Gregom Van Avermaetom in Matteom Trentinom želel pridi do etapne zmage.

Sprinterji, ki se bolje znajdejo navkreber, so na prvem vzponu druge kategorije izkoristili težave nekaterih drugih sprinterjev, med njimi tudi nosilca zelene majice, Irca Sama Bennetta (Deceuninck-Quick-step), ter si nabrali minuto prednosti. Avstralec Caleb Ewan (Lotto Soudal) je zaostal še nekaj minut več.

Nato je na razgibanem terenu potekal boj na daljavo med ekipama Bora-Hansgrohe in Deceuninck-Quick-step, slabih 80 kilometrov pred ciljem etape pa so se zasledovalci vdali, Slovak Sagan pa se je na koncu s četrtim mestom v etapi približal Bennettu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 00:15 13. September 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

  • 22:24 12. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.