Miami brez Dragića, nato še šok za prvega zvezdnika

Foto: Profimedia jimmy butler
Košarkarji Miami Heat so doživeli šele drugi letošnji poraz v domači dvorani (20-2).
Oglej si celoten članek

Ekipa Miami Heat (31-14) je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma izgubila proti Los Angeles Clippers s 117:122. Goran Dragić zaradi poškodbe leve mečne mišice za Miami ni igral.

Moštvo Denver Nuggets je v New Orleansu premagalo Pelicans s 113:106, za zmagovite goste je Vlatko Čančar v minuti igre ujel žogo in ostal brez točke.

Kawhi Leonard je prvič v karieri dosegel trojni dvojček s 33 točkami ter po 10 skoki in podajami. S tem je poskrbel za šele drugi poraz Miamija na domačem parketu v sezoni. Oba sta mu jih prizadejali ekipi iz Los Angelesa, Lakers so slavili 13. decembra.

Leonard je kar 17 točk nanizal v odločilni tretji četrtini, ko so gosteje zaostanek petih točk preobrnili v prednost petnajstih. Landry Shamet je za zmagovalce dodal 22 točk, z dvema manj je bil prvi strelec domačih Jimmy Butler, ki je temu dodal še osem skokov in sedem podaj, preden je zaradi poškodbe gležnja v zadnjem delu predčasno končal tekmo.

Srb Nikola Jokić s 27 točkami in 12 skoki vodil Denver do zmage v New Orleansu, tudi Michael Porter in Torrey Craig, oba sta zmogla po 5 točk in 10 skokov, sta dosegla dvojna dvojčka. Pri domačih je bil z 18 točkami najučinkovitejši JJ Redick.

Prvi novinec nabora lige pred sezono, Zion Williamson, je na svoji drugi tekmi sicer še drugič izgubil, a je v 21 minutah zbral z devetih metov sedemkrat zadel za 15 točk in šest skokov.

Russell Westbrook je bil s 45 točkami najzaslužnejši za zmago Houston Rockets s 131:124 nad Minnesoto Timberwolves, ki je klonila osmič v nizu. Za poraženo domačo zasedbo je Karl-Anthony Towns vpisal 30 točk. Zvezdnik James Harden je za goste zgrešil vseh šest metov za tri točke in končal pri 12 točkah, kar je najmanj v sezoni.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - LA Clippers 117:122
(Goran Dragić zaradi poškodbe ni igral za Miami)
New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 106:113
(Vlatko Čančar v minuti igre skok, brez točke za Denver)
Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 103:116
Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 112:125
Orlando Magic - Boston Celtics 98:109
New York Knicks - Toronto Raptors 112:118
Chicago Bulls - Sacramento Kings 81:98
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 124:131
Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 140:111
San Antonio Spurs - Phoenix Suns 99:103
Golden State Warriors - Indiana Pacers 118:129

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.