Miami brez Wada in Jamesa premagal Spurse

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V ligi NBA je bil na sporedu veliki derbi med San Antonio Spurs in Miami Heat. Čeprav je slednji nastopil brez prvih dveh zvezdnikov LeBrona Jamesa in Dwyana Wadeja, je v Kaliforniji zmagal z 88:86 in se tako s tremi zmagami prednosti utrdil na prvem mestu razpredelnice.
Oglej si celoten članek

Junak Miamija je bil Chris Bosh, ki je dosegel 23 točk, vključno s trojko slabi dve sekundi pred koncem za končni izid tekme. Ob njem so rahlo poškodovana zvezdnika nadomestili še Ray Allen (14 točk), Norris Cole (13) in Mike Miller (12).

Na novinarski konferenci po tekmi je moral trener Miamija Erik Spoelstra najprej odgovoriti na vprašanje, ali je Jamesa in Wadeja pustil na klopi kot odgovor trenerju San Antiona Greggu Popovichu, ki je nekaj podobnega storil novembra, ko je pred dvobojem z Miamijem nepričakovano posadil na klop svoje glavne adute Tonyja Parkerja, Manuja Ginobilija, Tima Duncana in Dannyja Greena. Klub je bil za to potezo kaznovan z 250.000 dolarji.

"Razumem vas, da vlečete vzporednice s tistim dogodkov, vendar ne. Tokrat je šlo za nezgodo," je dejal Spoelstra, ki je svojo odločitev pred tekmo zapisal kar na Twitter in s tem še poglobil dvom o resničnosti trditve.

LeBron James je tekmo izpustil zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na tekmi proti New Orleansu, Dwyane Wade pa si je poškodoval gleženj na srečanju s Chicagom.

Tudi San Antonio ni bil popoln. Ginobili je manjkal zaradi poškodbe stegenske mišice, zaradi katere bo verjetno moral izpustiti začetek končnice.

Na ostalih prizoriščih je New York premagal Boston s 108:89, Washington je bil boljši od Toronta (109:92), New Orleans od Clevelanda (112:92), Chicago pa je proti Detroitu (95:94) zabeležil osemnajsto zaporedno zmago.

Liga NBA, izidi:

Washington Wizards : Toronto Raptors 109:92
New Orleans Hornets : Cleveland Cavaliers 112:92
San Antonio Spurs : Miami Heat 86:88
Chicago Bulls : Detroit Pistons 95:94
New York Knicks : Boston Celtics 108:89

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.