Miami Heat preživeli obstreljevanje Rondoja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Košarkarji Miami Heat vodijo z 2:0 v zmagah v finalu vzhodne konference lige NBA, potem ko so po podaljšku premagali Boston s 115:111. Gostom, ki bodo gostili naslednji dve tekmi, ni pomagalo niti 44 točk Rajona Rondoja, saj sta bila LeBrona James (34 točk) in Dwayne Wade (23) dovolj natančna v odločilnih trenutkih.
Oglej si celoten članek

Miami je v rednem delu izničil 15 točk zaostanka, podaljšek pa je izsilil igralec Bostona Ray Allen, ki je dobre pol minute pred koncem zadel trojko za izenačenje na 99:99. V podaljšku je Wade dosegel osem od 23 točk. Najboljši strelci pri Bostonu so bili Paul Pierce z 21 točkami, Kevin Garnett z 18 in Ray Allen, ki jih je zbral trinajst. James in Wade sta skupaj dosegla 57 točk. "Nisva bila sama, tokrat je igrala vsa ekipa. Skupaj smo prebrodili težke trenutke in se vrnili v igro. Ključna je bila energija, ki nam jo je dala publika. Na naslednjih tekmah moramo igrati bolje," je dejal Wade.

LeBron James je poleg 34 točk dodal še deset skokov, košarkarji Vročice pa so v nekem trenutku zaostajali že s petnajstimi točkami, vendar jim je uspelo rezultat obrniti v svojo kortist. ''Ena najboljših tekem, ki sem jih kdajkoli igral, ne glede na zmago ali poraz,'' je po tekmi povedal košarkar Miamija Shane Battier. ''To je lažje reči, kadar zmagaš, vendar je neverjetno,'' je dodal. Glavni zvezdnik večera pri Boston Celtics je bil seveda Rajon Rondo, ki je samo v podaljšku nanizal kar 12 točk in skupno tekmo zaključil pri 44, kar pa vseeno ni bilo dovolj za zmago gostov. Rondo je prispeval še deset asistenc in osem skokov, igral pa je vseh 53 minut, kolikor je trajala tekma. Kljub dobri predstavi pa se bo Boston v petek znašel pred izjemno težavno nalogo, saj nobeni ekipi Celticsov ni uspelo spreobrniti zaostanka 2:0 v zmagah vse od leta 1969. "Saj veste, kaj pomeni gostovati v Bostonu. Nikomur ni prijetno in tudi Miami se bo moral krepko potruditi. Resda ima že dve zmagi, toda serija bo še dolga," pravi Mickael Pietrus.

''Igrali smo odlično. Povedal sem jim, igra je bila trdna. Mislim, da smo nocoj igrali s srcem, vedar nismo ves čas igrali pametno. Nekatere stvari je zagotovo mogoče popraviti in to bomo naredili. V petek bomo pripravljeni,'' je povedal trener Bostona Doc Rivers. "Bil je fenomenalen. Celo ekipo je nosil na ramenih ... Imeli smo veliko priložnosti za zmago, zato ostaja grenak priokus," je o predstavi Rondoja dodal Rivers.

Tretja tekma bo v noči s petka na soboto po slovenskem času. Na zahodni obali je rezultat v finalu med San Antoniom in Oklahomo prav tako 2:0 za Spurs.

NBA končnica, polfinale vzhoda:

Miami Heat : Boston Celtics 115:111 /2:0/
James 34., Wade 23, Chalmers 22; Rondo 44, Pierce 21, Garnett 18

// - izid v zmagah, igrajo na štiri

"Nisva bila sama, tokrat je igrala vsa ekipa. Skupaj smo prebrodili težke trenutke in se vrnili v igro. Ključna je bila energija, ki nam jo je dala publika. Na naslednjih tekmah moramo igrati bolje," je dejal Wade.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.