Miami na robu, Golden State naprej

Foto: EPA
Foto: EPA
Golden State je že napredoval v finale Zahoda, Toronto pa je proti Miamiju povedel s 3:2 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Miami Heat so izgubili peto tekmo polfinala vzhodne konference. Ekipa Toronto Raptors je bila pod domačima obročema boljša z izidom 99:91, Kanadčani pa so v polfinalni seriji povedli s 3:2 v zmagah. V finale Vzhoda bo napredovalo moštvo, ki bo prvo doseglo štiri zmage.

Najboljši igralec tekme je bil košarkar Toronta DeMar DeRozan, ki je v statistiko vpisal 34 točk. Kyle Lowry je dodal 25 točk. V majici Miamija je Dwyane Wade prispeval 20 točk, Ljubljančan Goran Dragić pa je dosegel 13 točk, met iz igre 6-14, met za tri točke 1-4, pet skokov in dve podaji. Enak izkupiček, 13 točk, je dosegel Josh Richardson s klopi.

Toronto je le zmago oddaljen od napredovanje v konferenčni finale. Prvo uvrstitev v finale Vzhoda lige NBA bo lovil v noči na soboto v Miamiju.

Goran Dragić je bil delno tudi tragična figura dvoboja, saj je v zadnjih minutah zapravil pomemben napad. Miami je namreč v zadnji četrtini skoraj izničil visoko prednost gostiteljev, dobro minuto pred koncem pa je Dragić izgubil žogo. Kazen je sledila že v naslednjem napadu, ko je Lowry zadel trojko za vodstvo 93:87.

Dodatno težavo si je Miami nakopal s poškodbo Luola Denga, ki si je poškodoval zapestje. Zdravniški pregledi bodo pokazali, ali bo lahko Anglež igral na naslednji tekmi. Miami je sicer že brez centra Hassana Whitesida.

Warriors dokončali delo

V finale na Zahodu so se že uvrstili branilci naslova Golden State Warriors. S 4:1 v zmagah so odpravili Portland, znova pa je odločilno vlogo odigral MVP lige NBA Stephen Curry. Dosegel je 29 točk, od tega 14 v zadnjih dvanajstih minutah.

Warriors se bodo v konferenčnem finalu oziroma polfinalu lige pomerili z zmagovalcem dvoboja San Antonio - Oklahoma, kjer slednja vodi s 3:2.

Liga NBA, končnica (2. krog):

VZHOD:
Toronto Raptors - Miami Heat 99:91 (28:18, 27:27, 20:17, 24:29)  /3:2/
DeRozan 35, Lowry 24; Wade 20, Dragić (5 sk., 2 as.) 13.

ZAHOD:
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 125:121 (27:30, 31:33, 35:28, 32:30)  /4:1/
Thompson 33, Curry (1 as.) 29; Lillard (7 as) 28, McCollum 27.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.