Miami Novaku, a: "Rafa je najboljši"

Foto: Žurnal24 Novak Djoković v letošnji sezoni nima konkurence. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Djoković je Nadalu na trdi podlagi že odčital lekcijo. Kdaj tudi na pesku? (Foto Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Novak Djoković je proti Blažu Kavčiču prišel že do 26. zaporedne zmage. (Foto: R Foto: Žurnal24 Rafael Nadal
Novak Djoković letos ostaja neporažen. Srb je letošnjo 24. zaporedno zmago dosegel v finalu mastersa v Miamiju, kjer je z 2:1 v nizih ugnal prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala.
Oglej si celoten članek
To je bil eden najtesnejših in najboljših finalov, ki sem jih kdaj odigral. Zmagal sem proti izjemnem šampionu, ki igra svoj najboljši tenis.
Novak Djoković

Srbski teniški igralec Novak Djoković je zmagovalec mastersa ATP v Miamiju. V nedeljskem razburljivem finalu 3,6 milijona dolarjev vrednega turnirja je Djoković, drugi nosilec, premagal prvopostavljenega Španca Rafaela Nadala s 4:6, 6:3, 7:6 (4) in ostal v letu 2011 še nepremagan. Finale v Miamiju je bil ponovitev tistega iz Indian Wellsa pred 14 dnevi, ko je bil Djoković prav tako boljši. Tudi tokrat sta najboljša igralca na svetu prikazala izjemen tenis, srbski zvezdnik pa je šele po treh urah in 20 minutah ugnal številko ena na svetu. Djoković je v Miamiju dosegel četrto turnirsko zmago v letu 2011, v katerem je zmagal na vseh 24 dvobojih. Skupno pa je to že 26. zaporedna zmaga za Srba. V medsebojnih obračunih s Špancem pa je izid znižal na 9:16. Djoković je v Miamiju zmagal drugič po letu 2007, Nadal pa še tretjič po letih 2005 in 2008 izgubil v finalu.

"Vem, da imam najboljši začetek sezone, o tem ni dvoma. To so najboljši štirje meseci v mojem življenju. A to je šele začetek leta. Mislim, da je še prezgodaj, da bi lahko govorili, da bom prišel na prvo mesto lestvice. Razlika je še vedno zelo velika. Rafa je brez dvoma najboljši na svetu ta hip," po novem uspehu ostaja prizemljen srbski tenisač. "Če bi rad postal številka ena, bom moral konstantno igrati vse leto. Vsi vemo, da je na peščenih igriščih favorit Nadal. A te zmage so mi dale veliko samozavesti za peščeno sezono, ki sledi." Medtem se Španec zaveda, da so mu meseci na prvem mestu šteti: "Zmagal je dva velika turnirja zapored in grand slam ... Zdi se jasno, da bo postal številka ena čez mesec ali dva. Ne vem, vse je odvisno od moje igre na pesku. Vsekakor pa se bom boril!"

ATP, masters, Miami, finale: 

Novak Djoković (Srb/2) : Rafael Nadal (Špa/1) 4:6, 6:3, 7:6 (4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.