Miami po zdrsu Chicaga spet v igri

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu, v kateri se končuje redni del, so v noči na nedeljo odigrali osem tekem.
Oglej si celoten članek

Ekipa Miami Heat je tokrat ugnala Washington Wizards in tako še ostaja v boju za končnico. Miami je zmagal s 106:103, znova pa je bil uspešen Hassan Whiteside, ki je dosegel 30 točk in dvanajst ujetih žog. Goran Dragić je ekipi pripomogel z 18 točkami, sedmimi podajami in štirimi skoki.

Whiteside je poleg dobre igre pod košem nasprotnika dobro posredoval tudi v obrambi, ko je v ključnih sekundah med drugim blokiral met za tri točke Bradleyja Beala. Ob Whitesidu je bil razpoložen tudi James Johnson, ki je s polaganjem 11 sekund pred koncem poskrbel za vodstvo Miamija.

"Ti fantje, ki so zdaj v garderobi, so zelo živi, občutijo, da so v igri. Ne moreš plačati toliko denarja, da bi doživel te občutke," je novo lepo predstavo svojih varovancev pohvalil trener Miamija Erik Spoelstra.

"Smo navdušeni, a naše delo še ni končano. Ne skrbi nas uvrstitev na lestvici, skrbita nas naslednji tekmi, kjer moramo biti brezhibni," pa je po tekmi menil Johnson, ki je večer končal s 15 točkami in 11 ujetimi žogami. Potem ko je zgrešil uvodne štiri mete, se je odprlo tudi Dragiču, ki je bil z 18 točkami tretji strelec Miamija.

Vročica je zdaj na osmem mestu vzhodne konference in tako zaenkrat uvrščena v končnico, v noči na torek pa ekipo doma čaka vodilna ekipa konference Cleveland Cavaliers.

Uspešna vrnitev Duranta

V ostalih tekmah so Brooklyn Nets premagali Chicago Bulls s 107:106, Golden State Warriors so bili ob vrnitvi Kevina Duranta po poškodbi  s 123:101 boljši od New Orleans Pelicans.

Portland Trail Blazers so Utah Jazz premagali s 101:86. Charlotte Hornets so izgubili s 114:121 proti Boston Celtics, Orlando Magic proti Indiana Pacers s 112:127, Philadelphia 76ers z 82:90 proti Milwaukee Bucks, San Antonio Spurs pa proti Los Angeles Clippers s 87:98.

NBA, izidi:

Washington Wizards - Miami Heat 103:106
Goran Dragić 18 točk, 7 podaj, 4 skoki za Miami.

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 107:106
Charlotte Hornets - Boston Celtics 114:121
Orlando Magic - Indiana Pacers 112:127
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 82:90
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 87:98
Portland Trail Blazers - Utah Jazz 101:86
Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 123:101

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.